Favoriti u trećem kolu

Đoković je pobedio Viktora Haneskua, koji je zbog povrede predao meč u trećem setu, pri vođstvu sprskog reprezentativca od 2:0 u setovima.

On se tako priključio Rodžeru Federeru u trećem kolu. Njih dvojica bi mogli da se sretnu u polufinalu, ali Đokovića prvo čeka Argentinac Huan Martin Del Potro, vrhunski igrač koji je slabije rangiran zbog pauze izazvane povredom.

Đoković će eventualnom pobedom na Rolan Garosu obezbediti prvo mesto ATP rang-liste.

Prolazak su obezbedili i sedmi nosilac David Ferer iz Španije, deveti Gael Monfis iz Francuske, kao i nekadašnji pobednik Ju-Es Opena Del Potro, koji je pobedio Blaža Kavčića u tri seta.

Najbolje rangirana teniserka sveta Karolina Voznijacki prošla je dalje, kao i prošlogodišnje finalistkinje Rolan Garosa, Frančeska Skjavone i Samanta Stosur, dok je Vera Zvonarjova morala da spasava meč poen da bi prošla.

Federer je u tri seta pobedio Francuza Maksima Tešeiru, koji se uključio u turnir posle posebnog poziva.

Federer u sledećem kolu igra protiv 29. nosioca, Janka Tipsarevića, sa kojim je igrao pet setova na Otvorenom prvenstvu Australije 2008. godine.

"On je opasan igrač na velikim turnirima protiv favorita. Odigrao je zaista dobro do sada, tako da moram da budem oprezan. Biću unapred spreman, pošto njegov nastup može da varira na šljaci ili tvrdoj podlozi. Svašta može da uradi", rekao je Federer.

U treće kolo plasirali su se i Mihail Južnji, Rišar Gaske, Stanislas Vavrinka, Žo-Vilfrid Conga, Tomaš Beluči, Giljermo Garsija-Lopez i Sergij Stahovski.

Braniteljka trofeja Skjavone nije se namučila protiv Vesne Dolonts iz Rusije.

Finalistkinja Vimbldona i Ju-Es Opena Zvonarjova spasla je meč loptu tokom trećeg seta, pošto je pobedila Sabinu Lisicki. Voznijacki je pobedila Kanađanku Aleksandru Voznijak u dva seta, koliko je trebalo i Stosurovoj da savlada Simonu Halep.

Pogledajte još