Džejms Bond na zadatku u Srbiji?!

Tako će čuveni 007 sarađivati sa domaćim specijalcima, agentima BIA, a usput će probati i domaći roštilj - jer ko nije jeo ćevape, taj kao da nije ni bio u Srbiji!

Juče je u Londonu održana promocija nove knjige o Džejmsu Bondu po kojoj će biti snimljen i nastavak jednog od najpopularnijih filmskih serijala. U maniru glavnog lika i njegovih poduhvata, bila je osmišljena i sama promocija.

Autoru knjige je prvu kopiju romana uručio marinac koji se spustio sa zgrade, a za datum promocije je izabran dan rođenja pokojnog Jana Fleminga, tvorca legendaranog agenta 007, kome bi to bio 103. rođendan. On verovatno nikad nije ni slutio da bi njegov Bond mogao da govori srpski, jede ćevape, provodi se sa agentima BIA...

E, pa baš to će 007 raditi u sledećem nastavku, a sve u misiji spasavanja sveta i života hiljada ljudi!

Pored Dubaija, radnja je ovog puta smeštena i u Srbiju. Bond se vraća iz Avganistana i biva regrutovan u novu tajnu policiju koja je nezavisna od MI5 i MI6. Na novu misiju kreće vozom od Beograda do Novog Sada, a na tom kratkom putovanju se upoznaje sa "egzotičnim momentima" srpskog krajolika kao sto su stara Zastavina vozila, oronule fasade zgrada soc-realističke arhitekture i sl, a svoje mesto u filmu dobiće i restoran "Roštilj" u kome se Bond sastaje sa ljudima koji treba da mu prenesu važnu poruku.

Britanskom obaveštajcu u izvršenju zadatka će pomagati i domaći specijalci, tj. agenti BIA, opremljeni beretama, kalašnjikovima (a čime bi drugo?!) i uzijima. A kao malo podsećanje na to da je ovo ipak Balkan, jedan od agenata će Bondu priznati da se njegov brat borio sa "Tigrovima", paravojnom jedinicom Željka Ražnatovića Arkana...

Kako bilo, svaki nastavak serijala o tajnom agentu 007 se sa nestrpljenjem iščekuje, a znatiželja da se lično uverimo kako će se svetski putnik i avanturista Bond snaći u ovom našem delu sveta je svakako najveća dosada.

Pogledajte još