Tašna definiše vaš karakter

Slavni francuski sociolog Jean-Claude Kaufmann napisao je knjigu koja je u Evropi postala pravi hit „Le sac: un petit monde d'amour"/"Torba: mali svijet ljubavi". U knjizi se Kaufmann bavi analizom ženske ličnosti na temelju tako običnog, a tako važnog svakodnevnog predmeta.

Što naše torbe govore o nama - našim navikama, opsesijama, karakterima, pa u krajnjoj liniji i ličnostima u celini? Evo, što kaže Kaufmann, ukratko...


Žena koja stalno nosi istu torbu (retko menja torbe)
- to je žena koja ne voli promene, ne menja često partnera, ne prati „slepo" modne trendove i nije previše maštovita. S druge strane, ona je stabilna, najčešće vrlo ekonomična, pragmatična i štedljiva.

(old_image)

Žena koja neprestano menja torbe - žena koju je lako očarati, luckasta i prevrtljiva žena. Voli modu, voli razne modne kombinacije. Očaranje neprestano novim torbama ukazuje na izvesnu nestabilnost, nemir i neprestanu želju za promenama.

Žena koja voli velike torbe - žena koja voli slobodu i uvek želi imati osećaj nezavisnosti, samostalnosti i „nevezanosti".

Velika torba nosi i određenu kontradikciju - pruža slobodu (u svakom trenu žena ima sve što joj treba sa sobom i može se bilo kamo uputiti, noseći ono najnužnije), ali istovremeno ima taj teret na ramenu koji je fizički sputava.

(old_image)

Žena koja voli male torbe - zavodnica je i koketa. Za nju je ceo život kao party. Ne treba joj puno stvari. S druge strane, ona je i pomalo lenja - ne voli prebacivati puno stvari iz jedne torbe u drugu.

Haos u torbi - ne mora nužno ukazivati na kaotičnu osobu. Najčešće, kaotične torbe imaju žene s malom decom, koje sve na brzinu potrpaju u torbu - suhe maramice, mokre maramice, bočice, flastere, sokiće, igračke...

Torbe s malim džepovima - vole ih poslovne žene koje gotovo čitav dan provode izvan kuće i imaju vrlo intenzivnu karijeru. One naprosto moraju imati logično posložene svoje „alate" - mobitele, rokovnike, kemijske olovke, ruževe za usne...

(old_image)

Žene bez torbe - vrlo su retke. To su sportski tipovi ili žene sa specifičnim zanimanjima koje, poput muškaraca, iz kuće izlaze s mobilnim telefonom, novčanikom i ključevima - a sve to rasporede po džepovima. Neobična i retka „sorta".

Pogledajte još