Dalas u velikom finalu NBA lige

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Dirk Novicki i Šon Merion sa po 26 poena, ali je nemački reprezentativac ponovo spasao svoj tim, pošto je postigao trojku minut i 14 sekundi pre kraja, kojom je
Dalas došao u vođstvo.

Srpski internacionalac Predrag Stojaković proveo je devet minuta na terenu i za to vreme pogodio jednu trojku iz četiri pokušaja.

Najefikasniji u Oklahomi bio je Rasel Vestbruk sa 31 poenom, dok su Kevin Durent i Džejms Harden postigli po 23.

U finalu Istočne konferencije, Majami vodi protiv Čikaga sa 3:1 u seriji. Ako Hit pobedi večeras, finale će početi u utorak na Floridi.

Maveriksi su u prošloj utakmici uspeli da pobede iako su pet minuta pre kraja gubili sa 15 poena razlike, a rano jutros su slavili uprkos tome što su četiri i po minuta pre kraja bili u zaostatku od šest poena.

Novicki je tako nastavio sa sjajnim igrama u plej-ofu, ali je posle utakmice ostao ravnodušan na veliko slavlje koje je nastalo na terenu dok su timu dodeljivana priznanja za pobednika konferencije.

"Već imamo jedan od ovih trofeja. Ovo je lepo za danas, ali smo u oktobru postavili cilj da osvojimo sve. To još nismo uradili", rekao je smireni Novicki, ignorišući veliko slavlje na terenu hale Ameriken erlajns u Dalasu.

Maveriksi su već bili u finalu, 2006. godine, kada su vodili u seriji protiv Majamija sa 2:0 i imali veliku prednost u trećoj utakmici, samo da bi je izgubili, a potom su poraženi u seriji sa 4:2.

"Lepo je vratiti se konačno u veliko finale. Nadam se da ćemo ovog puta dovršiti posao", preneli su američki elektronski mediji reči Novickog.

Dalas je prošli put izborio plasman u finale u Feniksu, ali je sada mogao da obraduje svoje navijače i priredi pravo domaće veselje. Utakmicu je gledao i osnivač kluba Don Karter, koji je na kraju skinuo svoj zaštitni znak, beli kaubojski šešir i zamenio ga crniim kačketom na kome je pisalo "Finale 2011". Vlasnik Mark Kjuban samo je kratko rekao: "Nismo još završili, to je sve što mogu da kažem".

Pogledajte još