Promocija Meneghetti vina

Kapacitet Restorana Kalemegdanska terasa umalo pa nije bio dovoljan, da ugosti sve one koji su došli sinoć na promociju istarskih vina „Meneghetti”. Pomalo zatečeni tolikim odzivom, organizatori su morali dobro da se potrude da ugoste sve prisutne.

Dragan Bjelogrlić sa suprugom, Nataša Ninković, Ljubinka Zarić, Srđan Miletić
… Svi dobro raspoloženi i opušteni, prepustili se su opojnim ukusima i specijalitetima autentične istarske kuhinje.

Ministar Oliver Dulić je takođe uživao u vinima koje poznavaoci nazivaju umetnost u boci”, kao i nasmejana Maja Žeželji i mnoga druga televizijska lica.

Služena su četiri vina: Meneghetti bijelo iz 2009., crveno iz 2008. godine, a gosti su imali priilku i premijerno da degustiraju i Malvaziju i Merlot iz 2010. godine.

Vlasnik vinarije "Meneghetti", Miroslav Pišo, nam je otkrio da je njihova prva linija Meneghetti Bijelo 2009 i Meneghetti Crveno 2008, namenjena onima koji u njima umeju uživaju i mogu sebi da ih priušte.

Rekao nam je i da pokrivaju širok spektar hrane sa svojim uskim spektrom vina.

Malvazija odlično ide uz lagana jela, škampe, salate, Meneghetti belo pristaje ukusu nekih, kako kaže, ozbiljnijih jela, čak i belih mesa. Merlot je vino širokog spektra tako da nećete pogrešiti uz koje god jelo da ga kombinujete . Meneghetti crveno uzmite kada jedete meso divljači ili ramstek.
Omiljeno vino gospodina Pišo je upravo Meneghetti crveno pa vam taj ukus svakako preporučujemo.

Sa cenom od oko 60 eura, biće i najskuplje vino, njihove vinarijena našem tržištu.

Pogledajte još