Mladić je uhapšen u Lazarevu kod Zrenjanina

LAZAREVO, 26. maja 2011. (Beta) - Meštani sela Lazarevo u Banatu veruju da je policijska akcija, izvedena u četvrtak ujutru u tom selu, bila u stvari akcija hapšenja haškog optuženika Ratka Mladića.

Meštani, koji su zatražili anonimnost, rekli su reporteru Bete da je policijska akcija počela oko 5.30 ujutro i da je izvedena u Ulici Vuka Karadžića, u kojoj živi rodjak haškog optuženika Ratka Mladića.

Prema njihovim rečima, akcija nije bila velikih razmera i nije ličila na akciju u kojoj bi mogao biti uhapšen najtraženiji haški begunac.

Meštani Lazareva koji su govorili za Betu da nikada u selu nisu videli haškog begunca, a pojedini su rekli da ga ne bi prijavili vlastima, čak i da su ga videli. Deo meštana napao je verbalno kamermane pojedinih medija, koji su se pojavili u selu.

Lazarevo je desetak kilometara udaljeno od Zrenjanina, nalazi se na putu prema Vršcu. Kuća u kojoj je navodno boravio Mladić, izgleda skromno, a u njenom dvorištu su poljoprivredne mašine. Prema rečima meštana, nakon akcije službi bezbednosti u kući nema nikoga.

Pogledajte još