No Bar Code na Sinema sitiju

BEOGRAD, 26. maja 2011. (Beta) – Pregled savremenih filmskih izraza, prema izboru selektorke Ticijane Finci, biće prikazan u okviru medjunarodne selekcije “No Bar Code”, na ovogodišnjem Festivalu Sinema siti (Cinema city), koji će biti održan od 18. do 25. juna u Novom Sadu.

Ciklus “No Bar Code” predstavlja umetničke filmove koji se bave istraživanjem savremene kulture i sveta, najavili su organizatori.

Selektorka Ticijana Finci koja je nekadašnja direktorka filmskog festivala u Majamiju, za festival je izmedju ostalih odabrala i filmove “Exit trough the gift shop”, “Furiozna sila rime”, “Tokio freeters”,”K.364 Putovanje vozom”, “Leto Golijata”, “Četiri puta”, ali i video instalacije umetničkog dvojca “Masbedo”.

Na muzičkom otvaranju Festivala Sinema siti, 18. juna na Petrovaradinskoj tvrdjavi nastupiće bend “Darkvud dab”, engleski muzičar Di džej Riton, audio vizuelni duo “The Good Guys”, kao i bend “Kanda, Kodža i Nebojša”. Na Internacionalnom filmskom festivalu “Sinema siti” u Novom Sadu biće prikazano više od 150 filmova, u petnaestak programskih selekcija.

Pored selekcije domaćih filmova “Nacionalna klasa”, za nagrade festivala takmičiće se i aktuelna svetska ostvarenja i pobednici velikih festivala u programu “Egzit point”, kao i niskobudžetni filmovi u programu “Up to 10.000 Bucks”, snimljeni uz budžet manji od 10.000 dolara.

POLJOPRIVREDNI SAJAM

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.