Blan pozvao Abidala u reprezentaciju

Abidal se našao na širem spisku Blana za utakmicu protiv Belorusije 3. juna, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012, kao i za prijateljske mečeve u Ukrajini i Poljskoj.

Francuska je trenutno prva u Grupi D kvalifikacija, sa 12 bodova iz pet utakmica, i to posle početnog poraza od Belorusije, koja ima četiri boda manje.

Abidal se vratio u tim Barselone prošle nedelje posle operacije sredinom marta i sada traži mesto u timu za finale Lige šampiona, protiv Mančester junajteda u subotu.

"Pre 10 dana sam mu ostavio poruku i rekao sam mu da se radujem što se vratio na teren. Nadam se da će dobiti mesto u prvom timu, pošto se vraća u formu", rekao je Blan novinarima u Parizu.

Abidal je 52 puta nastupao za Francusku, a poslednji put je igrao u februaru, kada su "trikolori" pobedili Brazil sa 1:0 u prijateljskom meču. Bio je i član tima koji je 2006. godine došao do finala Svetskog prvenstva.

"Biće oduševljen povratkom u tim i može da konkuriše za mesto u prvom timu na poziciji levog beka. Stvarno je čudesno šta je postigao do sada. Ovo je prijatno iznenađenje. Njegov povratak u tim će podići moral ekipi", rekao je Blan.

Pogledajte još