Janković saopštio spisak orlića

"Nastavljamo na pripreme za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Želimo da izvučemo maksimum iz ovih utakmica, da nadogradimo sve dobro što smo uradili u prethodnom periodu", rekao je Janković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Mlada reprezentacija Srbije od jeseni će igrati u kvalifikacijama za EP 2013, a nalazi se u Četvrtoj grupi sa Danskom, Severnom Irskom, Makedonijom i Farskim Ostrvima.

"Nova imena u nacionalnom timu su Mladenović i Milivojević, dobrim igrama su se izborili za minutažu u klubovima i zaslužili šansu u reprezentaciji", istakoa je Janković.

Selektor je kazao da pored 23 igrača na spisku, ima još nekoliko na koje računa u budućnosti.

"Tu pre svega mislim na Nenada Krstičića, koji nije tu zbog povrede. Računam i na Matiju Nastasića koji je trenutno u fazi promene kluba, ali svakako zaslužuje da se nađe u grupi reprezentativaca
", naveo je on.

Na spisku nema napadača Marka Šćepovića i Danijela Aleksića, a Janković je negirao da to ima veze sa incidentom od pre nekoliko meseci, kada su oni sa još nekoliko saigrača prekršili disciplinu i bili su odstranjeni iz tima.

"Bilo bi surovo da igračima od 20 godina ne pružim drugu priliku. Jedini kriterijum bila je minutaža, a Aleksić i Šćepović se nisu izborili za svoj status u klubovima", kazao je on.

Janković je podsetio da je na spisak uvrstio Aleksandra Miljkovića iz Partizana i Vujadina Savića iz Bordoa, koji su takođe bili kažnjeni zbog nediscipline pre dva meseca.

"Savić i Miljković su se izborili za svoje statuse u klubovima u završnici sezone", objasnio je on.

Utakmica protiv Francuske igra se 2. juna u Ruanu, a četiri dana kasnije je duel protiv Švedske u Falkenbergu.

Na Jankovićevom spisku nalaze se:

Golmani: Branimir Aleksić (Spartak), Aleksandar Kirovski (Zemun) i Vaso Vasić (Vintertur).

Odbrana: Aleksandar Miljković (Partizan), Vujadin Savić (Bordo), Milan Rodić (OFK Beograd), Marko Petković (OFK Beograd), Nemanja Gudelj (Breda), Milan Milanović (Borac), Uroš Ćosić (Crvena zvezda).

Sredina terena: Aleksandar Ignjovski (Minhen 1860), Vuk Mitošević (Vojvodina), Slobodan Medojević (Vojvodina), Saša Marković (OFK Beograd), Luka Milivojević (Rad), Darko Lazović (Crvena zvezda), Filip Knežević (Borac), Filip Đuričić (Herenven), Aleksandar Katai (Vojvodina).

Napad: Nemanja Milić (OFK Beograd), Nemanja Kojić (Rad), Stefan Šćepović (Kortrijk).

Pogledajte još