Kraljevu četiri tone mesnih preradjevina iz rezervi

KRALJEVO, 26. maja 2011. (Beta) - Ministar za ljudska i manjinska prava i državnu upravu i lokalnu samoupravu Milan Marković u četvrtak je kraljevačkom Crvenom krstu sa direktorom Direkcije za robne rezerve Goranom Tasićem predao vise od četiri tone mesnih preradjevina za potrebe narodne kuhinje.

"Mesne preradjevine za naredna četiri meseca funkcionisanja narodne kuhinje u Kraljevu sada su obezbedjene, a mi smo za Kraljevo iz rezervi Direkcije za robne rezerve obezbedili dve tranše od po 500 mazuta, tako da je ova pomoć veoma značajna imajući u vidu sa kojim se problemima Kraljevo suočilo nakon zemljotresa", rekao je Marković.

Goran Tasić je kazao da je odlučeno da se iz robnih rezervi obezbedi pomoć narodnim kuhinjama u lokalnim samoupravama od 250 tona u hrani.

"Pre dve nedelje smo bili u Gračanici, sada smo u Kraljevu, a u petak smo u Tutinu, Raški i Novom Pazaru, tako da će za sve narodne kuhinje koje rade biti donirana pomoć od 250 tona mesnih preradjevina", naveo je Tasić.

Ministar Marković koji je i Vladin koordinator za pomoć Kraljevu posle zemljotresa, danas je obišao radove na sanaciji stambenih zgrada u ulici Dragoslava Bogavca. "Ostalo nam je još četiri meseca do ispunjenja plana na sanaciji zemljotresa u Kraljevu, zbog čega ćemo vršiti nedeljne provere, a poslovi se odvijaju po planu", dodao je on.

Pogledajte još