TO VEČITO SVEDOČANSTVO NOVOG ŽIVOTA: Aleksandar Vučić čestitao vernicima Vaskrs

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku njegovoj svetosti patrijarhu srpskom Porfiriju, sveštenstvu i monaštvu, kao i svim pravoslavnim vernicima, koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru.

- Slaveći trijumf Večnoga nad neprolaznim, Vama, episkopatu, sveštenstvu, monaštvu i svim vernicima od srca čestitam Vaskrs Sina Božijega. Najveći hrišćanski praznik - to večito svedočanstvo novog života - i ove godine proslavljamo u vremenima iskušenja sa kojim se susreću i naša Otadžbina i slavni srpski narod, ali i celo čovečanstvo. Želim da Vaskrs bude najsnažniji podsticaj da, odlučno gledajući unapred, nastavimo da unapređujemo našu Republiku Srbiju - naveo je Vučić.

- Uveren sam da ćemo, kao i do sada, saborno i bratski, pokazati mudrost, odlučnost i rešenost da novim iskrama bratoljublja snažimo mir, toleranciju i prosperitet srpskog naroda - preneo je Tanjug.

- Čestitajući Vam Vaskršnje praznike, želim da Vas Gospod podrži u uzvišenoj službi Prvojerarha naše Srpske pravoslavne crkve - napisao je Vučić u čestitci, uz tradicionalni pozdrav "Hristos vaskrse"!

Izvor: Politika.rs/Tanjug
Foto: buducnostsrbijeav/Instagram

Pogledajte još