Kako sada izgleda Ratko Mladić

Prethodno su objavljene fotografije Mladića s leđa kako u pratnji policije ulazi na saslušanje u prostoriju Specijalnog suda u Beogradu. Te fotografije potpisane su- Foto: Vlada Srbije.

Kako Mladić danas izgleda - objavila je Politika. Primetno je da je ostario i oslabio, veoma je bled i malo ko bi ga na prvi pogled prepoznao. Ipak, kada se uporede sa ranijim fotografijama od pre 15 godina, crte lica nisu mu bitno promenjene.

BLIC: KAKO SE MLADIĆ PONAŠAO PRILIKOM SASLUŠANJA

- On je raspoložen da priča. Iz predostrožnosti su preduzete posebne mere da se spreči u eventualnom pokušaju samoubistva. Sa sobom ne može da nosi ni naočare, i lekove uzima pod kontrolom. Sam je primetio ove mere pa je rekao: “Šta je plašite se da ću da se ubijem, neće Mladić na Mladića”. Povremeno je bio drzak, pa je tako sam birao stolicu na kojoj će da sedi tokom saslušanja i nosio je kačket svo vreme - kaže izvor “Blica”.

Advokt Miloš Šaljić, zastupnik Mladića tvrdi da njegov klijent teško govori i teško se kreće, a istakao je i da je došao na salušanje sa punom kesom lekova.
- Ignorisao je sudijina pitanja i okretao se ka Brunu Vekariću koji mu je očito vrlo antipatičan i komentarisao je Vekarićevu bradu - kaže advokat Šaljić.

Izvor „Blica“ kaže da se Mladić sam lečio. Naš sagovornik kaže da je početak saslušanja kasnio, jer je Mladić zbog svog zdravstvenog stanja nije mogao da kontroliše stolicu i morala je da se pronaðe nova garderoba kako bi saslušanje počelo.

STRAŽARIMA POKUŠAO DA KOMANDUJE

- Prepoznao je tužioca Vladimira Vukčevića i zamenika tužioca Bruna Vekarića i čak je krenuo u verbalnu raspravu s njima. Rekao je da iz medija zna njihove ranije izjave - navodi naš izvor, dodavši da je Mladić sve vreme komunicirao i sa stražarima koji su ga dovodili na saslušanje i pokušavao da im komanduje, kao na primer “Daj mi stolicu”, i “Pomeri se da sednem”.

Saslušanje je počelo u 19.30 časova, pred istražnim sudijama Odeljenja za ratne zločine Višeg suda u Beogradu Milanom Diplarićem, u prisustvu zamenika tužioca za ratne zločine Dragoljuba Stankovića. Mladića su pre toga pregledali lekari.

Saslušanje Ratka Mladića koje je počelo u četvrtak, nastavlja se u petak.

N.D.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.