Počeli Dani Meksika u hotelu Holiday Inn

Sećate se sigurno scene iz crtaća kada Patak Dača uzima kašiku ljute salse pa požar u stomaku pokušava da ugasi tekilom. Možda nam je svima tako još u ranom detinjstvu usađeno da od meksičkih specijaliteta od ljutnine para prosto “izlazi na uši “.

Meksička jela, jesu ljuta jer je čili glavni sastojak velikog broja tradicionalnih specijaliteta, ali svakako vam neće trebati hektolitri vode da se priberete. Bar ne za one specijalitete koje ćete imati prilike da probate u restoranu hotela "Holiday Inn", u naredna dva dana.

Kako je ova kuhinja puna živih boja, egzotičnih začina i različitih ukusa, tako će vas u toku promocije I dočekati raznovrsni specijaliteti: od predjela, preko glavnih jela do deserta, na bazi švedskog stola a sve to po ceni od 1790 dinara po osobi.

Tortilje na različite načine, raznovrsni umaci i sosovi tipični za ovo podneblje, supa od avokada, riba na verakruzanski način, samo su neka od jela koje će vešti kuvari pripremati za vas.

Poslastice su posebno zanimljive: šnenokle sa kajsijama i pikantni čokoladni mus, čiji ukus razoružava. Možda je tajna u nezaobilaznom sastojku - pogađate već da je pitanju čili!

Da Meksiko i meksičku kulturu ne upoznamo samo kroz kulinarske specijalitete pobrinula se ambasada Meksika koja je zaslužna za interesantni plesni performans, kao i izložbu fotografija poznatih meksičkih fotografa pod nazivom „Lice Meksika“ koja će pratiti tematske gastronomske večeri.

Ovaj zanimljivi gastronomski dogadjaj otvorila je gospođa Mersedes F. Ruiz Zapata, ambasador Meksika u Srbiji, koja je istakla da joj je jako drago što će Beograđani na ovaj način upoznati deo tradicije Meksika.

Večera će se služiti između 18h i 22h, i svi su dobrodošli!

Pogledajte još