Li Adi otišao iz Zvezde!

Spakovao je kofere i napustio Beograd, a kako stvari stoje Li Adi je završio posle samo desetak meseci karijere u Crvenoj zvezdi!

Ovog puta reprezentativac Gane je dobio dozvolu kluba da ode nekoliko dana ranije u Akru, zbog obaveza u nacionalnom timu od ponedeljka (30. maja), ali je i šef stručnog štaba Robert Prosinečki "precrtao“ štopera za nedeljni okršaj protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Igrački kvalitet Li Adija nisu sporni, mada je tokom drugog dela sezone više grejao klupu, a izgleda da je najveći problem bila njegova adaptacija na zahteve novog trenera.

I nije dozvolio Prosinečki da mu narušava atmosfera, pa je mesto Li Adija zauzeo talentovani Uroš Ćosić, koji treba da ostane na “Marakani” još godinu dana. Čak je pre Adija, na poziciji štopera igrao i Duško Tošić.

Rukovodstvo crveno-belih je odlučilo da povuče prvi potez i stavi na listu igrača za prodaju Li Adija, za kojeg je Zvezda odredila cenu u rasponu od dva do tri miliona evra (plaćen 300.000 evra, plus plata).

Nezvanično je pre nekoliko dana ponuđen zagrebačkom Dinamu, ali kako saznajemo, postoje realne opcije da se pronađe klub u Nemačkoj ili Engleskoj, koji bi mogao da plati to obeštećenje.

I Adijev menadžer, Goran Milovanović već uveliko traži rešenje i postoji realna opcija da se sredinom juna i zvanično realizuje transfer Li Adija. Zvezda je uostalom krenula da traži zamenu za narednu sezonu.

MoždA Dragutinović

U Zvezdi su svesni da je potrebno pojačati odbranu iskusnim igračem, pa je prvi “pik” bio Argentinac Kufre (33) iz zagrebačkog Dinama.

Ipak, iskusni defanzivac sigurno ostaje na Maksimiru, produžio je dve godine ugovor, pa se sada na “Marakani” uveliko pominje pokušaj da se angažuje Ivica Dragutinović (35), kojem ističe ugovor sa Seviljom.

Videćemo u narednom periodu koliko je realna ova opcija.

Izvor: www.novosti.rs

Pogledajte još