ON JE BLAGOSLOV OD BOGA ZA SVE NAS: Emotivna ispovest Svetlane Cece Ražnatović o unuku Željku, pokojnom suprugu, porodici i muzičkoj karijeri

Emisija "Premijera - Vikend Specijal" danas je boravila u domu najveće balkanske zvezde Svetlane Cece Ražnatović, koja je evocirala uspomene, prisetila se Vaskrsa sa pokojnim suprugom Željkom i svojih početaka, i otkrila nepoznate detalje iz svoga doma.

Pevačica je progovorila i o svojoj sestri Lidiji Ocokoljić koja joj je najveći oslonac u životu, pa otkila da je njena deca vole kao svoju majku.

- Njih dvoje se posebno vole. Veljko je jako vezan za moju sestru Lidiju, kao i Anastasija, to su deca koje je i moja sestra odgajala. I ona i ja smo vezane jako, moja sestra je meni posvetila svoj život i takve sestre su retke, kao što je moja sestra. Nikad se nismo razdvajale, otkad znam za sebe smo nerazdvojne. Živimo zajedno - rekla je Ceca.

- Moja majka je bila jako stroga, ništa nam nije dozvoljavala. Svi izlaze, a mi se vraćamo kući - priseća se Ceca detinjstva sa majkom.

Ceca je priznala i kako se nosi sa epitetom "najveća balkanska zvezda".

- Težila sam od malih nogu da postanem to što sam danas. Godine su mi donele ogromna iskustva, uspone i padove. Svašta mi se dešavalo, ali to je iza mene. Izašla sam zdrava iz toga, ne verujem u ono: "Što te ne ubije, to te ojača", to te raznese. Ali hvala Bogu izašla sam zdrava. Težila sam otkad znam za sebe da postanem ovo što sam danas. To je odgovornost, kada se izdvojiš kroz posao i svoja dela, imam utisak da se muškarcima mnogo više porašta nego ženama. Dosta se stvari promenilo - kazala je Svetlana.

- Privatno sam dosta drugačija, nisam za opušteno ponašanje pred kamerama i kreveljenje, psovke. Svako neka radi kako želi. Ja volim privatno i da opsujem. Mogu da izađem i do Knez Mihajlove, nikad nisam imala agresivnu publiku - dodala je Ceca.

Ceca je otkrila da je ljudi prepoznaju širom sveta.

- Otišla sam u Bankok. Stranac mi prilazi, Japanac, i kaže: "Vi ste Ceca, ja vas slušam", eto Japanac čovek. Nikad ne možeš znati dokle je otišla naša publika. Ima Grka koji dosta slušaju, Austrijanci, Nemci, Švajcarci. To je divno!

Prisetila se detinjstva sina Veljka, pa otkila na koga mali Željko liči i koliko je zadovoljna snajkom Bogdanom.

- On je blagoslov od Boga za sve nas. Voli plavuše, kako vidi plavu devojčicu čim je vidi fokusira se, jednom mi je rekao "Cukni, cukni, volim plavuše". Željko liči i na Bogdanu, ali više vuče na oca jer je dečak. Na koga god da je imaće prelep osmeh, i mama i tata imaju prelep osmeh. Kad sam upoznala Bogdanu videla sam da dete dolazi iz domaćinske kuće. Bilo mi je drago da je sreo takvu devojku, u današnje vreme to je lutrija. Što se snajke tiče, prezadovoljna sam! - zaključila je Ceca Ražnatović.

Prisetila se i svog pokojnog supruga Željka Ražnatovića Arkana, pa otkrila kako je Vaskrs u njihovoj vili izgledao dok je on bio živ.

- On je držao do praznika, bilo nam je sjajno samo smo se dopunjavali kao par. On je bio presrećan kad su praznici i baš je onako uživao - kaže Svetlana.

Otkrila je i kako Vaskrs u njenom domu izgleda danas:

- Mi se danas lepo okupimo oko stola, lepo se ručka, bude nam zabavno. Tu su i šale, kucka se jajima, uvek bude jako zabavno. Kao što je i u svim drugim kućama gde se proslavlja Vaskrs. Velika radost u kući, najmlađe uvek dominira scenom, pokupi svu slavu, tako i Željko. On je obožavan i voljen. Obožava sestrine blizance, dečaci od 9 godina, oni znaju sa njim - rekla je Ceca i dodala:

- Za unučiće uvek imate vremena, kada si mlađi, pogotovo ako si samohrani roditelj, sve je na tebi. A za Željka, ja uvek imam vremena, uvek sam i super raspoložena za njega. Apsolutno je zaštićen. Roditelji znaju da ga ukore, ja se naravno sukobljavam i ne dozvoljavam to u svom prisustvu. A Veljko kaže: "Mama, ne mešaj mi se u odgoj deteta".

Pevački gost ovog popodneva u njenoj kući bila je talentovana Vanja Mijatović, koja je ovom prilikom pevala Cecine najveće hitove.

- Vanja je neko ko je prijatelj moje kuće, cenim je kao osobu, kao sjajnog pevača i moju koleginicu. Priredili ste mi jedno prelepo iznenađenje. Ja sma htela da ona peva svoje pesme, a ne moje - kaže Svetlana.

- Nemam potrebu da nekome zavidim, imam tu sreću da sam ispunjena i voljena, čovek kada je iznutra zadovoljan on ne emituje ništa drugo sem zahvalnost i pozitivnu energiju. Zahvalna sam Bogu jer mi je pomogao u najtežim trenucima. Čovek nema potrebu da bude zao kada je ispunjen - zaključila je pevačica.

Prisetila se i svojih početaka, pa priznala ko ju je otkrio i pomogao u karijeri na samom početku.

- Bila sam čudo od deteta na lokalnom nivou, nastupala sam u jednoj bašti, za mene je čuo Mirko Kodić, razgovarao sa mojim roditeljima, pozvao tatu i mene u Beograd. Napravili smo demo snimke, preslušali su muzički urednici i stekla sam pravo da snimim album. Tako kreće moj put, 1988. odlazim na Ilidžu, takođe pravim bum, imala sam najviše glasova i tako kreće moja karijera. Ništa nije došlo preko noći. "Cvetak zanovetak", pa na drugom albumu "Lepotan", pa "To, Miki, to" - kazala je Ceca.

Još jednom se prisetila pokojnog supruga, pa otkrila kako je bilo odgajati decu bez njega.

- To je nenadoknadiv gubitak. Odgajati decu kao samohrani roditelj, nemate čarobni štapić da te stvari nadomestite. Čovek se trudi da ljubavlju pažnjom i posvećenošću ono najbolje u sebi prenese na svoju decu. Po njima se vidi koliko ste sebe uložili, tačno se vide deca koja su rasla u harmoniji i zdravoj atmosferi. Veljka sam jako želela, dobila sam ga vantelesnom oplodnjom. Imala sam veliku pomoć sestre i majke, a Anastasiju sam dobila kao majka od iskustva - priznala je Ceca.

Izvor: Pink.rs
Foto: Pink.rs

Pogledajte još