VUJADIN ĆE DATI IME JEDNOM BRATU, A DRUGO BIRAMO MI: Ivana Pavković i Petar Mitić s nestrpljenjem čekaju kraj leta kada njihovi blizanci stižu na svet

Ivana Pavković i Petar Mitić upoznali su se kroz posao, zbližilo ih je takmičenje "Zvezde Granda", a otkako su 2016. stupili u brak, a godinu dana kasnije postali i roditelji, započeli su skladan život u koji tek povremeno dozvole medijima da "zavire". Njihovom petogodišnjem sinu Vujadinu će se ovog leta pridružiti dva brata. Iako su planirali proširenje porodice, vest o "duploj" trudnoći pomalo ih je iznenadila.

- Ni u Petrovoj, ni u mojoj porodici do sada nije bilo blizanaca. Mi smo prvi - kaže Ivana, a njen suprug u šali dodaje:

- Dok si momak pitaju kad će devojka, ako imaš devojku, kad ćeš da se ženiš. Oženiš se, kad će dete, pa kad će drugo. Sve sam to iskusio. Mi smo malo ubrzali stvari, pa smo odmah dali odgovor i za drugo i za treće dete.

Ivana, kako se osećate?

Ivana: Dosta dobro, mada mi je ova trudnoća drugačija od prve. Tada nisam imala nikakve simptome i svih devet meseci bila sam maksimalno opuštena. Sada već, pošto je blizanačka trudnoća, lakše se umaram, spava mi se, ponekad imam i mučnine. Najvažnije je da smo bebe i ja zdrave, a za ostalo ćemo lako.

Na prvi pogled teško je poverovati da ste u petom mesecu trudnoće, pa još da nosite blizance. Imate zaista odličnu liniju.

Ivana: Hvala, drago mi je da to čujem, tim pre što sam se, dok sam nosila Vujadina, baš mnogo ugojila. Trebalo mi je vremena i truda da kasnije skinem višak kilograma.

Petar: U prvoj trudnoći se ugojila jer, da budem iskren, nije vodila previše računa o ishrani. Ceo život se, zbog javnog posla kojim se bavi, trudi da izgleda lepo i negovano, a onda je tih devet meseci sebi dala oduška, i ja sam je aposlutno razumeo. Sada je trudnica za primer, što se po njoj i vidi. Uvela je mnogo voća i povrća u svakodnevnu ishranu, a Vujadin i ja je pratimo.

Kako je Vujadin prihvatio vest da će dobiti dva brata?

Ivana: On je jedan vrlo druželjubiv dečak. Stalno traži da nam neko dođe ili da negde idemo, a mnogo naših prijatelja ima decu njegovog uzrasta. Pre nego što sam ostala u drugom stanju rekao mi je da bi voleo da ima nekog ko bi stalno bio tu i sa kim bi mogao da se igra od jutra do mraka. Onda je konkretizovao želju i tražio brata. Mnogo se obradovao kada je čuo da će dobiti ne jednog, već dva.

Petar: Petogodišnjaci koji odrastaju bez brata ili sestre navikli su da se sve vrti oko njih. I Vujadin je u toj poziciji, ali nikada nije pokazivao ljubomoru i posesivnost. Štaviše, uživa u igri sa decom, spreman je da podeli igračke, nikada nije insistirao da mu nešto kupimo. Nadamo se da će tako i ostati.

Imate li neke vaspitne metode?

Petar: Kako su Ivanu i mene vaspitavali roditelji tako i mi vaspitavamo našeg sina. Kod nas se uvek znao red, šta se sme, a šta ne. Koliko god bili tolerantni, oko nekih stvari nema pregovora. Istina, mnogo razgovaramo sa detetom, trudimo se da mu objasnimo sve što može da razume u tom uzrastu. Ako smatramo da nešto u njegovom ponašanju treba korigovati, to rešavamo kod kuće. Stvarno imamo mnogo razloga da budemo ponosni na sina.

Ivana: Vujadin je, kao svako dete, živahan, da ne kažem hiperaktivan. Ponekad se i začudimo kada ga vaspitačice pohvale za ponašanje. Ali, bolje da je na javnom mestu dobar i poslušan, a kod kuće slobodno neka se istrči koliko god želi.

Iako ima samo pet godina, Vujadin zna mnogo toga?

Petar: Nikada ga nismo forsirali da bilo šta uči, ali je još kao trogodišnjak pokazivao fotografsko pamćenje. Upijao je naziv svake prodavnice pored koje je prošao, znao je sve marke automobila, rano je pokazao interesovanje za slova i brojeve. Piše prilično razumljivo, tečno čita i to mu dobro dođe u vrtiću. Vaspitačice su nam rekle da ostaloj deci često pročita sa menija šta će tog dana jesti. Omiljena knjiga mu je atlas, a pravo da vam kažem Ivana i ja smo uz njega naučili gde se nalaze brojni gradovi, pa i kako izgledaju zastave afričkih zemalja.

Jeste li već smislili imena za dečake?

Ivana: Nismo, još biramo. Vujadin je od početka uključen u sve što je vezano za dolazak beba, pa i u izbor imena. Kad Petar ode na posao, nas dvoje se ušuškamo, uzmemo crkveni kalendar i počnemo da čitamo. Za sada se još nismo usaglasili hoće li se svi zvati na slovo V ili će imati sasvim različita imena.

Petar: Iskreno, ja se odlično zabavljam dok sam na putu, čitajući njihove poruke sa predlozima. Neka imena mi se svide, a nekad pomislim "šta li njima dvoma sve padne na pamet!". Vujadin će definitivno izabrati bar jedno ime, drugo ćemo mi ili kum.

Izvor: Hellomagazin.rs
Foto: ivanapavkovic/Instagram

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.