RAVNE ILI NA POTPETICU: Espadrile - udobna i uvek moderna obuća

Espadrile predstavljaju ultimativnu kasnu prolećnu i letnju obuću. Bilo da su ravne ili na potpeticu, ove sandale donose sofisticirani "vajb" svakom stajlingu. Samo se setite klasičnih holivudskih filmova i Loren Baskal ili Grejs Keli. Upravo su one zaslužne za popularnost ovih modela obuće.

U proteklih nekoliko sezona, trend nošenja espadrila je u porastu, a na pojavi ovih sandala možemo zahvaliti dizajneru Salvatoru Feragamu koji ih je i osmislio. Tokom tridesetih i četrdesetih godina prošlog veka, ovaj italijanski dizajnder obuće koristio je materijale poput like i plute. Onda, sedamdesetih godina, Sen Loren je lansirao ravne espadrile i moderni trend je rođen. Danas, dizajneri se poigravaju stilovima i možemo da biramo iz pregršt modela. Saznajte i koji su favoriti za ovu godinu.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Klasika

Krem ili bele espadrile predstavljaju klasičan izbor, koji odiše ženstvenošću i prefinjenošću. A veoma su prilagodljive i mogu se kombinovati i uz suknje, lepršave haljine, ali i pantalone i farmerice.

Detalji

Ravne espadrile s po kojim detaljem, kao što je mašna, u potpunosti menjaju svaki look. Još ako izaberete popularne boje, poput žute, narandžaste ili svetlo ljubičaste, bićete prava trendseterka.

Ležerno

Za dame koje više vole sportski način odevanja ili kežual stil, tu su jednostavne ravne espadrile koje podsećaju na patike. Sjajan izbor za dnevnu varijantu.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Roc'n'roll

Crne espadrile (ili one od eko kože) pletene napred, sa crnim detaljima, idealne su za one dame koje vole glam rock stil.

Prefinjeno

Ukoliko su vam dosadile klasične, bež ili bele espadrile, isprobajte crnu varijantu. Prefinjeno, otmeno i idealno za večernji izlazak ili bilo koju svečanost.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Drugačije

Ukoliko želite da osvežite autfit ili jednostavno volite da se ističete, razmislite o espadrilama neobičnih dezena ili detalja. Animal print je uvek popularan, a idealno se slaže i uz haljine i farmerice.

Ne bojte se promena

Zašto bismo igrale na sigurno? Promenite ceo autfit upečatljivim espadrilama i privucite pažnju gde god da se pojavite. Proleće i leto svakako su idealna godišnja doba za jarke boje.

Foto: Ilustracija/Freepik.com

Izvor: Lepotaizdravlje.rs
Foto: Ilustracija/Unsplash.com

Pogledajte još