Troicki u osmini finala protiv Mareja

Za ulazak u četvrtfinale Troicki će se u ponedeljak boriti protiv četvrtog tenisera sveta i četvrtog nosioca, Britanca Endija Mareja, s kojim je do sada odigrao tri meča i nije uspeo da osvoji nijedan set. Ukoliko bi sada trijumfovao, reprezentativac Srbije bi bio nadomak plasmana među deset najboljih igrača sveta.

U većem delu meča protiv Dolgopolova Troicki je imao inicijativu, ali je Ukrajinac igrao veoma inteligentno i neprijatnim slajs udarcima često je uspevao da zaustavi napade protivnika. Pored toga, koristio je svaku i najmanji šansu da krene u protivnapad, pa je na kraju napravio 80 vinera, čak 30 više od Troickog.

Problem za Ukajinca bile su, međutim, brojne neiznuđene greške. U želji da što je moguće više drži Troickog iza osnovne linije, Dolgopolov je igrao veoma duboke ili drop šot udarce, pa je napravio 56 grešaka, 33 više od protivnika. Na taj način je praktično poništio sve svoje vinere.

Kada se sve sabere, utisak je da je ključnu prednost Troicki stekao zahvaljujući boljem servisu. Dolgopolov se dosta mučio sa početnim udarcem, pa je srpski teniser imao čak 18 prilika za brejk, dok je Ukrajincu dao samo sedam takvih šansi.

Posebno koncentrisan na servisu Troicki je bio u poslednjem setu, kada Dolgopolov nije imao nijednu priliku da napravi brejk, pa je srpski teniser na kraju potpuno zasluženo stigao do druge pobede u drugom međusobnom duelu protiv današnjeg protivnika.

(FoNet)

Pogledajte još