Vidić: Barsa je bila bolja i zasluženo pobedila

"Barselona je igrala veoma dobro večeras. Stvorila je više šansi i bila bolja od nas. Kada dođeš do finala normalno je da želiš pobedu i da smo sada svi u Junajtedu razočarani zbog poraza", rekao je reprezentativac Srbije, a preneo sajt Lige šampiona.

Barselona je na stadionu Novi Vembli u Londonu pobedila Mančester junajted sa 3:1 i osvojila četvrtu titulu prvaka Evrope.

"Izuzetno sam srećan. Potrebno je jako puno da bi se osvojilo ovo takmičenje. Mislim da smo večeras igrali izvanredno i da smo uspeli da kontrolišemo meč", ocenio je trener Barselone Pep Gvardiola kojem je ovo drugi trofej Lige šampiona kao strategu kluba u kojem je nekada igrao.

Napadač španskog kluba David Vilja rekao je da "ne može da bude srećniji".

"Ostvarili smo fantastičan rezultat. Sa velikom ambicijom smo ušli u meč, jer smo želeli da iskoristimo maksimum od ove generacije sjajnih fudbalera. Sada je vreme za slavlje", rekao je strelac trećeg gola za Barselonu.

Pre Vilje golove za Barselonu postigli su Pedro i Lionel Mesi, dok je pogodak za Mančester junajted dao Vejn Runi.

Trener poraženog tima Aleks Ferguson kazao je da je očekivao više od igrača Junajteda, koji su ove sezone ponovo postali prvaci Engleske.

"Pobedila nas je fantastična ekipa, najbolja sa kojom smo se ikada sastali, ali očekivao sam više od svojih igrača. Imamo iza sebe uspešnu sezonu i žao mi je što smo dva puta igrali finale na novom Vembliju, a oba puta izgubili", rekao je Ferguson čija je ekipa pored večerašnje utakmice poražena i u finalu engleskog FA kupa od gradskog rivala Mančester Sitija, takođe na stadionu u Londonu.

Odbrambeni fudbaler Mančester junajteda Rio Ferdinand priznao je da je Barselona bila bolji rival.

"Uspeli smo da se vratimo u meč kada smo izjednačili na 1:1 i iskreno smo se nadali da možemo do pobede. Treba, ipak, odati priznanje Barseloni koja je igrala bolje i zasluženo pobedila. Čitav sistem im je dobro funkcionisao. Kolektivno i pojedinačno su bili dobri. Mi smo imali svoj plan za pobedu, ali očigledno nam nije bilo suđeno
", kazao je Ferdinand.

Pogledajte još