Barselona zasluženo pobedila

BEOGRAD, 28. maja 2011. (Beta) - Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić rekao je da su fudbaleri Barselone zasluženo pobedili njegov tim u Londonu i osvojili trofej Lige šampiona.

"Barselona je igrala veoma dobro. Stvorila je više šansi i bila bolja od nas. Kada dodješ do finala normalno je da želiš pobedu i da smo sada svi u Junajtedu razočarani zbog poraza", rekao je reprezentativac Srbije, a preneo sajt Lige šampiona.

Barselona je na stadionu Novi Vembli u Londonu pobedila Mančester junajted sa 3:1 i osvojila četvrtu titulu prvaka Evrope.

"Izuzetno sam srećan. Potrebno je jako puno da bi se osvojilo ovo takmičenje. Mislim da smo igrali izvanredno i da smo uspeli da kontrolišemo meč", ocenio je trener Barselone Pep Gvardiola kojem je ovo drugi trofej Lige šampiona kao strategu kluba u kojem je nekada igrao.

Napadač španskog kluba David Vilja rekao je da "ne može da bude srećniji". "Ostvarili smo fantastičan rezultat. Sa velikom ambicijom smo ušli u meč, jer smo želeli da iskoristimo maksimum od ove generacije sjajnih fudbalera. Sada je vreme za slavlje", rekao je strelac trećeg gola za Barselonu.

Pogledajte još