Maradona: Mesi je novi Maradona!

Zvanično najbolji fudbaler sveta za prošlu godinu, u izboru Svetske fudbalske federacije (Fifa) Mesi, postigao je sinoć gol u pobedi Barselone nad Mančester junajtedom od 3:1, u finalu Lige šampiona.

On se smatra najboljim igračem sveta i za ovu godinu, a sezonu je završio kao najbolji strelac Lige šampiona sa 12 golova.

"Tokom godina mnogo puta sam čuo da se na terenima pojavio 'novi Maradona', ali verujem da je Mesi to zaslužio. On je neverovatno talentovan i ima jedinstvenu sposobnost da s loptom uradi stvari koje ne očekujete", rekao je Maradona za list San.

"To ga čini posebnim. Svi veliki igrači znaju da igraju fudbal i rade stvari koje vas teraju da ih iz utakmice u utakmicu gledate sa divljenjem i pomislite da li je to što rade uopšte moguće. Mesi je takav igrač", dodao je on.

Maradona je rekao da Mesi koristan svom tim, čak i kada nema loptu.

"Ne treba da pričamo samo o Mesijevim veštinama kada vodi loptu, pošto je njegova igra na mnogo višem nivou. On naporno radi za svoj tim i otežava posao protivniku. Gledajte njegovo kretanje kada Barselona nema loptu. Njegovi saigrači mogu da se oslone na njega kao i na svakog drugog kada je potreban presing ili igra u odbrani", rekao je Maradona.

"Tačno je - on je sposoban da izvede čarobne poteze. Ali, takođe, mnogo radi za svoj tim", dodao je Diego Maradona.

Pogledajte još