Koker u Areni pred 7.000 ljudi

Kokeru, bluz-rok veteranu (67), koji se proslavio obradjujući tuđe pesme i odevajući ih u sasvim novo ruho, ovo je bio drugi koncert u Beogradu u poslednje četiri godine, a povod dolaska bio je njegov novi studijski album "Hard Knocks".

Tokom svirke, koja je trajala 95, minuta, Koker je izveo dve pesme sa "Hard Knocks" - "Ungforgiven" i naslovnu pesmu, a ostatak je protekao u znaku najvećih hitova iz njegove 42 godine duge karijere.

Iako je koncert bio planiran kao "sedeći" - organizatori su postavili stolice u parteru - sa uvodnim taktovima prve pesme dobar deo publike na tribinama je ustao i spustio se u parter odakle je stojećki otpratio ostatak nastupa.

Pored ogromnog hita "With A Little Help From My Friends" (1969), pesme "Bitlsa" (Beatlesa) kojoj je Koker udahnuo potpuno novi život, tokom regularnog dela koncerta mogle su se čuti dobro poznate pesme "Feeling Alright", "When The Night Comes", "Summer In The City", "Up Where We Belong", "You Are So Beautiful", "N'oubliez jamais", "Come Together", "You Can Leave Your Hat On" i "Unćain My Heart".

Vrhunac je bio "With A Little Help From My Friends", sa uvodnim soloom na organu koji se pretvarao u jeku i ponekad zvučao kao brundanje motora, kao i sa udruženom, frenetičnom grmljavinom organa, gitare i Kokerovog urlika u finišu pesme.

Pogledajte još