fbpx

Sting gost kod Ivana Ivanovića

U okviru svoje “Symphonicity” turneje, Sting će nastupiti u Beogradskoj areni, 8. juna. Sa Stingom na sceni biće naš renomirani orkestar “Camerata Serbica” sa 45 muzičara pod dirigentskom palicom Sare Hiks (Sarah Hicks).

Sara Hiks je atraktivna dirigentica koju je New York Times svrstao u “novi talas i novu generaciju uspešnih ženskih dirigenata” zbog raznovrsnosti muzičkih žanrova u kojima se kreće njena karijera. Sara je trenutno gost dirigent simfonijskom orkestru iz Severne Karoline i stalni dirigent “Curtis Institute of Music”. Do sada je sarađivala sa brojnim umetnicima od Džejmija Lareda i Hilari Han do Bena Foldsa i Krisa Botija. Od ove godine, stalni je dirigent Stingove turneje „Symphonicity”.

“Camerata Serbica” osnovana je 2004. godine kao orkestar istaknutih solista, profesora i asistenata Fakulteta Muzičke umetnosti u Beogradu. Odlučujući kriterijum za poziv u orkestar je da muzičar ima uspešnu solističku karijeru. Camerata Serbica je nastupala u okviru niza prestižnih festivala u zemlji i inostranstvu. Neki od najznačajnijih umetnika današnjice su nastupili sa ansamblom Camerata Serbica: Lućano Pavaroti, Vladimir Aškenazi, Emanuel Pahud, Marjana Lipovšek, Vilfrid Strehl, Rener Honek, Lorenz Nasturika, Kordelia Hefer, kao i najznačajniji srpski muzički umetnici i dirigenti.

Stinga će pratiti i grupa iskusnih muzičara, koju čine Dominik Miler (Stingov dugogodišnji gitarista), Rani Krija (Stingov dugogodišnji perkusionista koji se oprobao u više žanrova), Džo Lori (vocal) i Ajra Kolman (bas).

Iako je ovo već četvrti dolazak Stinga u Beograd, po prvi put Sting će se pojaviti i u programu domaće televizije. Kao specijalni gost u emisiji „Veče sa Ivanom Ivanovićem” Sting će podeliti gledaocima kako je nastala ideja za nastupe sa simfonijskim orkestrom, koje su mu najdraže uspomene i da li ga inspiriše naša tradicionalna muzika, u razgovoru na način svojstven Ivanu Ivanoviću.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.