CMC GROUP obeležila Dan zaštite prirode

Najmlađi gosti Kluba Satelit na Zlatiboru sadili su uz pomoć roditelja cveće. Ovo je bio način da se deci ukaže na značaj zaštite životne sredine, da najmlađi nauče nešto o ugroženim biljnim i životinjskim vrstama i da pročitaju dragocena pravila koja doprinose očuvanju životne sredine.

- Akcijom "Zemlja se smeje prolećnim cvećem" želeli smo da doprinosemo buđenju svesti o značaju brige za životnu sredinu. Akcijom sadnje cveća želeli smo da podstaknemo najmlađe na razmišljanje o očuvanju zdrave sredine u kojoj žive i promovišemo zdrave životne navike kroz zabavan i kreativan program koji smo za njih osmislili. Najbolje se uči kroz druženje i zabavu- rekao je direktor Kluba Satelit, Dalibor Simić.

Deca su u dvorištu našla i poruke velikih mislilaca o zaštiti prirode.

Nakon sadnje cveća, najmlađi gosti Kluba Satelit su dobili zadatak da crtaju prolećno cveće. Konkurencija je bila žestoka, ali je žiri Kluba Satelit na kraju odlučio da nagradi sedmogodišnjeg Dimitrija Jakovljevića iz Kragujevca koji se najviše trudio da dočara najlepši cvet. Dimitrije je dobio vaučer kojim će njegova porodica prilikom sledećeg boravka u Klubu Satelit ostvariti pravo na značajan popust.

(old_image)

Misli o prirodi

Biljka je poput svojeglavog čoveka od koga možeš da dobiješ sve što poželiš, samo ako poštuješ njegove želje.
Johan Volfgang fon Gete, nemački književnik (1749-1832)

Jedna društvena zajednica postaće velika onog trenutka kada stari ljudi sade mladice drveća u čijem hladu nikad neće sedeti.
Grčka poslovica

Za mene su tepih od borovih iglica ili meka trava mnogo privlačniji od najskupocenijeg persijskog tepiha.
Helen Keler, američka spisateljica

Najbolji trenutak da se posadi drvo bio je pre dvadeset godina, a drugi po redu najbolji trenutak je – sad.
Kineska poslovica

Grehota je oduzeti život ribi koja je preživela sva zagađenja svoje životne sredine.
Duško Radović, pisac

Pogledajte još