Ratko Mladić - na putu za Hag

POČEO POSTUPAK IZRUČENJA MLADIĆA

BEOGRAD, 31. maj 2011. (FoNet) - Ministar pravde Srbije Snežana Malović saopštila je da je u toku postupak izručenja Ratka Mladića Haškom tribunalu, jer je na osnovu ustavnih i zakonskih ovlašćenja potpisala rešenje o tome.

"Srbija je izručenjem ispunila svoju međunarodnu i moralnu obavezu, a predajom Mladića rad na tom predmetu nije završen", rekla je Malović na konferenciji za novinare.

KOLONA DŽIPOVA IZAŠLA IZ SUDA

BEOGRAD, 31. maj 2011. (FoNet) - Iz Specijalnog suda, gde se nalazi haški optuženik Ratko Mladić, u 16,36 minuta, uz zvuk sirena, izašla je kolona u kojoj je bilo pet džipova i jedna policijska marice.

Saobraćaj u Ustaničkoj ulici, ispred zgrade Specijalnog suda, je i dalje blokiran.

BLOKIRAN SAOBRAĆAJ U USTANIČKOJ

BEOGRAD, 31. maj 2011. (FoNet) - Pripadnici Žandarnerije, koji nose fantomke na glavi, bliokirali su u 16,05 časova saobraćaj ispred zgrade Specijalnog suda u kojoj se nalazi haški optuženik Ratko Mladić.

Žandarmerija je zaustavila saobraćaj ispred ulaza za vozila zgrade Specijalnog suda, gde je pre pola sata ušla kolona crnih policijskih džipova.

Iz zgrade Specijalnog suda izašla je i Mladićeva supruga Bosiljka, koja je delovala kao da briše suze sa lica i stala u blizini ulaza za vozila ispred suda.

Ispred samog ulaza za vozila pojačana je policijska straža.

Pvi je vest o hapšenju Ratka Mladića objavio hrvatski Jutarnji koji iz sata u sat piše sve o ovom slučaju, kao i specijal o Ratku Mladiću. Najviše detalja o hapšenju i svemu što je usledilo objavio je upravo ovaj hrvatski list.

Pogledajte još