Slavko Petrović novi trener Rada

Petrović je sa beogradskim klubom potpisao ugovor na godinu dana, uz opciju da se saradnja produži za još jednu sezonu.

Petrović je prošle sezone vodio čačanski Borac, s kojim je zauzeo deveto mesto u Super ligi.

"Drago mi je što ću imati šanse da radim u vrhunskom klubu. Nisam se dvoumio ni u jednom trenutku. Ja sam perfekcionista, znam šta želim i ubeđen sam da ću biti uspešan u Radu", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Rad je osvojio četvrto mesto i drugi put u klupskoj istoriji igraće u evropskim takmičenjima. "Građevinari" će nastupiti u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Svaki zalogaj u Evropi je bitan. Idemo korak po korak, da doguramo što dalje. Ipak, prvo da vidimo ko će nam biti protivnik i kakav igrački kadar ćemo imati. Evropske utakmice biće pravi parametar za naše igrače
", istakao je 53-godišnji Petrović.

On je u karijeri trenirao mađarski Zalaegerseg i nemačke klubove Darmštad, Karl Cajs Jenu, Fortunu Diseldorf i Valdhof Manhajm.

"Želim ofanzivnu i agresivnu igru, da igrači imaju samopouzdanja i da promenim njihov pristup utakmicama. Važno je da stvorimo tim pobednika", dodao je Petrović.

Direktor banjičkog kluba Nebojša Vukić rekao je da je uprava već neko vreme pratila Petrovićev rad u Borcu.

"Odlučili smo se za njega, jer predstavlja iskorak, pogotovo kada govorimo o takmičenju u Evropi. Poklopile su nam se velike ambicije, a koliko je dobro radio, videli smo u utakmicama Borca protiv Partizana i Crvene zvezde", naveo je Vukić.

Fudbaleri Rada pripreme za novu sezonu počeće 14. juna u Beogradu.

Pogledajte još