Poljoprivrednici ne odustaju od protesta

0

Poljoprivrednici u Vojvodini najavili su da će danas ponovo pokušati da traktorima dođu u Beograd na protest ispred zgrade Ministarstva poljoprivrede.

Predsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Ivković rekao je agenciji Beta da će poljoprivrednici nastaviti sa “još žešćim” pokušajima da stignu do Beograda i naveo da u tome učestvuje 6.000 do 7.000 traktora širom pokrajine.

“Nismo mi ti koji blokiramo puteve, i to građani treba da znaju. Policija blokira puteve jer nas sprečava u kretanju ka Beogradu“, rekao je Ivković.

Netačne su priče da nema para u budžetu, jer je ovo što tražimo projektovano u budžetu za ovu godinu. Zato tražimo da mere iz 2010. godine budu nastavljene i u 2011. godini“, objasnio je Ivković.

Poljoprivrednici su sa pedesetak traktora proveli noć ispred zgrade Vlade Vojvodine. Oni su i dalje okruženi policijskim kordonom koji im ne dozvoljava da nastave kretanje ka Beogradu. Blokiran je put od Novog Sada ka Temerinu i Sirigu, zatim put između Vrbasa i Kule. Put između Beograda i Zrenjanian blokiran je kod Čente, Žablja i Temerina, kao i put u pravcu Kikinde, kod mesta Melenci.

U blokadi su i svi putevi oko Pančeva, sem puta koji vodi ka Kovinu. Auto-moto savez Srbije preporučio je vozačima da se bez preke potrebe ne odlučuju na put kroz Vojvodinu.

(Beta), NOVI SAD, 1. juna 2011.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.