Obradoviću i Odaloviću nije dozvoljen ulazak na Kosovo

BEOGRAD, 1. juna 2011. (Beta) - Kosovska policija nije dozvolila u sredu ministru prosvete i nauke Žarku Obradoviću da ode u privatnu posetu Ranilugu, rekao je ministar za agenciju Beta.

Obradović je kazao da ga je kosovska policija zaustavila na administrativnom prelazu Bela zemlja kod Bujanovca, uzela mu dokumenta i pustila ga da čeka dva sata.

"Rekli su mi da ne mogu da idem na Kosovo jer nisam najavio posetu. Rekao sam da idem u privatnu posetu i da njih ne treba najavljivati, ali me nisu pustili. Nakon što smo čekali dva sata, video sam da me neće ni pustiti, pa sam uzeo svoja dokumenta i vratio se nazad", rekao je Obradović za agenciju Beta.

Istovremeno je na Kosovo pokušao da udje i generalni sekretar Skupštine Srbije Veljko Odalović, koji je i predsednik vladine Komisije za nestale.

"Stalno sam na Kosovu kao rukovodilac radne grupe za nestale...Ne mogu da razumem zašto su nas zadržali, ne znam o čemu se radi. Tražiću da se razjasni to dodatno ograničavanje slobode kretanja", rekao je Odalović, koji je rodjen na Kosovu.

Portparol Policije Kosova Arber Beka, kako prenosi KiM Radio iz Čaglavice, rekao je da nije bio upoznat sa detaljima o zadržavanju srpskih funkcionera i da će se više znati nakon sastanka granične policije.

Pogledajte još