ISTI CILJ - RAZLIČITE METODE: Da li znate koji je vaš sestrinski horoskopski znak?

Sigurno znate koji je vaš horoskopski znak, podznak, kao i znak sunca. Možda već znate svoj mesečev znak ili znak u kojem je vaša Venera, ali da li ste ikada čuli za sestrinski znak?

Znak sestre je horoskopski znak koji se nalazi tačno nasuprot vašeg znaka na horoskopskom točku. Neki astrolozi to nazivaju i suprotnim znakom ili antitezom.

Premda su sestrinski znakovi na točku Zodijaka međusobno udaljeni 180 stepeni, povezani su s istim kvalitetom (kardinalni, fiksni ili pokretni). To ne znači samo da se suprotnosti privlače, nego i da imaju puno toga zajedničkog. Oni su kao dve strane medalje koje se savršeno nadopunjuju u pogledu svojih svojstava.

Astrolozi opisuju sestrinske znakove kao dve osobe koje dele zajednički cilj, ali koriste potpuno različite metode da ga postignu.

Ovo je šest sestrinskih parova znakova.

Ovan i Vaga

Ovaj sestrinski par je verovatno najpolarnija suprotnost od svih parova. Vatreni znak Ovan je živahan i impulsivan, dok vazdušni znak Vaga uvek teži harmoniji. Međutim, oboje uvek žele da premoste jaz između sebe i drugih. Ako se neko kreće Zodijakom od Ovna do Vage, posmatra se napredovanje od nezavisnosti do zavisnosti.

Bik i Škorpija

Ovi sestrinski znakovi govore o povezivanju. Oboje su stvorenja navike koja ne podnose previše promene, ali nikada ih ne bi nazvali dosadnima. Međutim, Bikovi su skloni da ostanu u svojoj mirnoj zoni udobnosti, dok se Škorpije usuđuju da nekom drugom prepuste kontrolu.

Blizanci i Strelac

Ova dva sestrinska znaka najsličnija su po svojim karakteristikama. Vrlo su svestrani i uvek otvoreni za nove stvari. Kad su oni prisutni, zabava je neizbežna. Blizanci su oduševljeni tračevima, a Strelčevi su u potrazi za istinom, često celog života. Oni uvek uspevaju da balansiraju između duboke i zabavne komunikacije.

Rak i Jarac

Rak i jarac su slični po svojoj brižnoj ljubavi prema rutini. Poznati su i kao majka (Rak) i otac (Jarac) Zodijaka. Zemljanom znaku Jarcu sve se vrti oko održavanja temeljne strukture. Njegova sestra, Rak, uvek traži emocionalnu stabilnost u životu.

Lav i Vodolija

Vatreni znak Lav i vazdušni znak Vodolija imaju svoje jasne suprotnosti: Lavovi su više performeri, a Vodolije su posmatrači. Vatrenom znaku se dive zbog društvene, šarmantne prirode, a vazdušnom znaku zbog jasne odlučnosti. Ali, oboje dele i mnoge vrednosti. Žele nešto da promene i veruju u napredak. Strastveni su u onome što rade i vole da vode i ujedinjuju ljude.

Devica i Ribe

Uvek se možete osloniti na ova dva sestrinska znaka. Uvek su tu kada je nekome potrebna pomoć. Organizovane Device praktičnije pristupaju rešavanju problema, dok kreativne Ribe sanjaju o idealnim slikama budućnosti. Međutim, zemaljski znak Devica uvek želi da bude u pravu, a vodeni znak Ribe želi svima da ugodi, što je verovatno njihov najveći porok. Ipak, bez obzira šta se dogodi, oni nikada ne bi oklevali da pomognu drugima.

Izvor: Prva.rs/Miss7.24sata.hr
Foto: Ilustracija/Freepik.com

Pogledajte još