WEEKEND FOOD FESTIVAL: Koliko je dug put od želje do ugođaja

Na prošle nedelje održanom Weekend Food Festivalu u Rovinju panel "Od želje do ugođaja" moderirao je Robert Čoban, predsednik Color Press Grupe, a njegovi sagovornici su bili Sebastian Postonja, šef F&B departmana Falkensteiner Hotels & Residences i Luka Ravnikar, direktor marketinga i prodaje Maistra Hospitality Group.

Na početku panela Robert Čoban je ispričao svoje iskustvo iz jednog hotelskog restorana u Opatiji par dana ranije:

- Kada smo platili račun i konobaru ostavili pristojnu napojnicu on je uz osmeh rekao: 'Vidim da ste iz konferencijskog biznisa, naš hotel ima odličnu salu pa ako vam bude trebalo za neke događaje, slobodno nam se javite!' Moje pitanje sagovornicima je da li bi ovakav zaposleni u vašem hotelu bio kažnjen što sluša razgovor gostiju za stolom ili nagrađen jer vodi računa o poslovanju svoje kompanije čak i u onom delu od kojeg nema direktnu korist?".

Sebastian i Luka su se složili da je slušanje i komentarisanje razgovora gostiju od strane osoblja nešto što ne podržavaju ali svakako ne bi imali ništa protiv da njihov zaposleni uz neku širu priču o destinaciji i hotelu, pomene mogućnost organizovanja konferencija kod njih.

Foto: Promo

Jedna od tema koje su pomenute na panelu bio je i "storytelling" u turizmu i HoReCa industriji. Sagovornici su istakli da je veoma važno povezivanje nekih zanimljivih "priča" destinacije sa uslugom u samom hotelu - bilo da je reč o enterijeru, vrsti jela ili nazivu koktela.

Luka Ravnikar je preneo svoje dugogodišnje iskustvo rada u vrhunskim hotelskim lancima u Bangkoku dok je Sebastian Postonja pričao o tome koliko mu je u današnjem poslu bio važan deo karijere koji je proveo u LVHM komapaniji koja pod jednom kapom drži više desetina najrazličitijih luksuznih brendova.

Uz pitanja iz publike pokrenuta je i tema manjka "all inclusive" hotela u Hrvatskoj i celom regionu zašto veliki broj gostiju koji vole takvu vrstu odmora - odmara u Turskoj ili Egiptu.

Takođe, oba gosta su prenela svoja iskustva u rešavanju akutnog problema manjka kvalitetne radne snage u HoReCa industriji.

Autor: Nadlanu.com/M.M.
Foto: Promo

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.