Partizan poveo sa 1:0 protiv Hemofarma

Drugi meč finalne serije igraće se u Vršcu, u nedelju u 20.00.

Šampion će postati tim koji prvi dođe do tri pobede.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Vladimir Lučić, Jan Veseli i Dragan Milosavljević sa po 13 poena. Lučić je dodao sedam skokova, Veseli pet, a Milosavljević četiri asistencije.

Dvocifren broj poena za Partizan Postigli su još Nejtan Džavaji – 12 i Džejms Gist - 10, uz devet skokova.

Ekipu Hemofarma predvodio je Miljan Pavković sa 12 poena i pet asistencija. Mladen Jeremić i Ivan Maraš dodali su po deset, a Boris Savović imao je čak 13 uhvaćenih lopti.

Hemofarm je u meč ušao oslabljen neigranjem povređenog Džeroma Džordana.

Partizan je meč počeo serijom 11:2, uz poene Nejtana Džavaija, Jana Veselog i Džejmsa Gista. Prvu četvrtinu crno-beli su rešili sa deset poena prednosti - 22:12.

Drugu deonicu domaći igrači nastavili su istim tempom, da bi nakon serije 13:0 trener Hemofarma Željko Lukajić delovao kao da se već predao od dalje borbe i seo na klupu.

Najveća prednost Partizana u prvom poluvremenu iznosila je 23 poena - 40:17, kada je već postalo jasno ko će biti pobednik pobednik prvog finalnog duela.

Domaći igrači u prvih 20 minuta meča pogodili su sedam od 13 šuteva za tri poena, dok su gosti precizno šutirali samo tri trojke od takođe 13.

Sredinom treće četvrtine Partizan je došao do najveće prednosti na utakmici - 26 poena, za 68:42.

Crno-beli su u poslednjoj deonici meč rutinski priveli kraju i uz aplauz i pesmu gotovo pune hale Pionir napustili teren.

Ovo je bio peti duel Partizana i Hemofarma ove sezone, a crno-beli su sve mečeve rešili u svoju korist bez neizvesnosti.

(Beta)

Pogledajte još