Kako su me ukrali Nemci

0

Dugoočekivani 16. film Miloša Miše Radivojevića, "Kako su me ukrali Nemci", imaće svetsku premijeru 23. juna, na Cinema City internacionalnom filmskom festivalu, u Novom Sadu.

Autobiografsko ostvarenje kultnog domaćeg autora, sa Jelenom Đokić, Svetozarem Cvetkovićem i Daglasom Hensholom u glavnim ulogama, naći će se u konkurenciji za nagrade u okviru selekcije Nacionalna klasa.

“Kako su me ukrali Nemci” je autobiografska drama koja predstavlja deo trilogije, koju čine i dva prethodna Radivojevideva ostvarenja “Buđenje iz mrtvih” i “Odbačen“.

Uz autora, scenario potpisuju Svetozar Vlajković i Vladislava Vojnović, a sjajnu glumačku ekipu filma između ostalih čine i Dara Džokić, Miki Krstović,Gordan Kičić, Vojislav Brajović, Branimir Popović, Boris Isaković, Nenad Dirić i Nada Šargin.

Film nas vraća iz 1991. u period Drugog svetskog rata, kroz nekoliko krupnih flešbekova glavnog junaka Aleksa, u tumačenju Svetozara Cvetkovića.

On priča priču o svom detinjstvu šestogodišnjoj devojčici Romi, koju pokušava da odvede i ostavi u Centru za socijalni rad. Njegova, komunistički orijentisana, porodica zapostavlja sina zaokupljena idejom spašavanja sveta. Brigu o dečaku preuzima nemački oficir Verner, čiji lik tumači škotski glumac Daglas Henshol.

Priča koju pratimo kroz flešbekove plete se i oko ljubavnog odnosa nemačkog vojnika i dečakove majke, koju igra glumica Jelena Đokić. Nakon prisećanja na sopstveno detinjstvo, Aleks počinje da preispituje svoju odluku da napusti Romi…

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.