Promene strukture subvencija neophodne

BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta) - Ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović ponovio je u sredu uveče na sastanku sa predstavnicima poljoprivrednika koji su u protestu da su promene strukture subvencija i podsticaja neophodne za stabilno snabdevanje tržišta osnovnim namirnicama, saopšteno je iz vlade.

U saopštenju dostavljenom medijima u sredu kasno uveče se navodi da su predstavnici vlade najavili da će poljoprivrednicima omogućiti raspolaganje jeftinijim dinarskim kreditima sa rokom dospeća do tri godine i sa fiksnom kamatnom stopom od osam odsto na godišnjem nivou, koji će se odnositi na investicije i na tekuće finansiranje.

"Predstavnicima poljoprivrednika su izneti razlozi zbog kojih će resorno ministarstvo predložiti vladi da podsticaji od 14.000 dinara budu stavljeni na raspolaganje registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima za maksimalno 30 hektara po gazdinstvu", piše u saopštenju objavljenom nakon sastanka.

Kako je navedeno, predstavnicima nezadovoljnih poljoprivrednika predočene su i druge mere poljoprivredne politike, a ministar Petrović je izrazio nadu da će protesti biti okončani i pozvao predstavnike poljoprivrednika na saradnju u interesu svih gradjana Srbije.

Pogledajte još