Mladić se nije lečio na VMA

"Ne znam zašto advokat Ratka Mladića na taj način manipuliše javnošću. On dezavuiše ceo zdravstveni sistem, uključujući i vojni. Vojska Srbije i naša služba bezbednosti nekoliko godina 'pokrivaju' VMA, tako da je nemoguće ući neopaženo", rekao je Šutanovac novinarima u Svilajncu.

Šutanovac je, međutim, rekao da će biti sprovedena istraga kako bi se dokazalo da na VMA nije lečen nijedan haški optuženik. On je ocenio da, sa aspekta Ministarstva odbrane, nije bilo ugrožavanja bezbednosti u zemlji prilikom hapšenja Ratka Mladića i mitinga Srpske radikalne stranke.

Povodom štrajka u kragujevačkoj fabrici "Zastava oružje", Šutanovac je rekao da je ta fabrika "neophodna", ali da u njoj mogu da ostanu samo oni koji zaista imaju posla.

"Sindikalnu borbu podržavam, ali sindikat može postojati samo u fabrici koja radi", rekao je.

Ministar je podsetio da je Vojska Srbije iz svojih remontnih zavoda i vojnih ustanova otpustila oko 1.500 radnika zato što nisu imali posla. Prema njegovim rečima, fabrika oružja je neophodna, ali ne može imati toliko zaposlenih, sa jednakim brojem radnika u administraciji i u proizvodnji.

SVILAJNAC, 2. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još