Ispunjenje zahteva ugrozilo bi agrarni budžet

BEOGRAD, 2. juna 2011. (Beta) - Vlada Srbije ocenila je u četvrtak da bi ispunjenje zahteva malog broja poljoprivrednika koji protestuju ozbiljno ugrozilo agrarni budžet, izjavio je šef Kancelarije Vlade Srbije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović.

"Ocena Vlade je da bi ispunjenje zahteva poljoprivrednika dugoročno poremetilo tržište mleka i mesa", rekao je Mihajlović na konferenciji za novinare posle sednice Vlade Srbije.

On je dodao da Vlada nastoji da pronadje najefikasnije mere za subvencionisanje poljoprivrede, ali da se tim merama ne ugrozi snabdevanje tržišta mlekom i mesom.

Mihajlović je kazao da je ministar poljoprivrede i trgovine Dušan Petrović izvestio vladu o problemima štrajka u poljoprivredi.

Od početka sedmice, poljoprivrednici protestuju zbog ograničavanja parcela koje će biti subvencionisane sa 100 hektara na 30 hektara. Subvencije po hektaru ostaju iste i iznose 14.000 dinara. Poljoprivrednici su blokirali većinu puteva u Vojvodini i traže da traktorima dodju u Beograd i pregovaraju sa vladom o povećanju parcela koje će biti subvencionisane.

Pogledajte još