Rekonstruisana Vlada je efikasnija

BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta) - Premijer Srbije Mirko Cvetković izjavio je da se rekonstruisana Vlada pokazala kao efikasnija i da privredi pruža usluge značajno bolje nego ranije.

Cvetković je na Prvom sastanku Srpskog parlamenta preduzeća kazao da će rast bruto društvenog proizvoda (BDP) sigurno biti tri odsto koliko je projektovano, ali da će prema nekim procenama biti i veći.

On je kazao da je industrijska proizvodanja veća za 4,5 odsto, što pokazuje da industrija postaje generator razvoja. Kako posebno značajno, Cvetović je istakao da u martu i aprilu, nije bilo pada zaposlenosti već da je broj zaposlenih povećan za 2.000.

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanović izjavila je da svaka ekonomija u svetu, pa i srpska, duguje uspeh privrednicima. Ona je kazala da će Srpski parlament preduzeća biti još jedan dragocen mehanizam koji će ukazati u kojim se segmentima zakon ne primenjuje ili nije adekvatan.

Članovi Srpskog parlamenta preduzeća će na kraju skupa usvojiti i Vladi Srbije dostaviti zaključke, predloge i preporuke, koji se odnose na kreiranje ekonomske politike i zakonski okvir za stvaranje boljeg ambijenta poslovanja.

Pogledajte još