Projekat "Zelena Srbija" u Opštini Čajetina

Direktorat za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije (SRBATOM) u saradnji sa Opštinom Čajetina i kompanijom Color Media Communications, realizovaće akciju sadnje drveća u Opštini Čajetina u okviru projekta „Zelena Srbija“. Kampanja se realizuje u ponedeljak 16. maja u 13.40 časova na novom kružnom toku na Zlatiboru (kod hotela Tornik). Ovom prilikom biće zasađene zimzelene biljke, mahom smrče, koje su autohtona sorta i pejzažno odgovaraju planinskom predelu na kom dominira borova šuma kakav je i predeo Zlatibora.

Cilj projekta „Zelena Srbija“ jeste zaštita životne sredine i podizanje svesti građana, lokalnih samouprava i kompanija o tome koliko je značajno ozelenjavanje i pošumljavanje naše zemlje. Projekat je do sada realizovan u saradnji sa brojnim ambasadama u Srbiji, a podršku akciji sadnje drveća u Čajetini pružiće Ambasada Kraljevine Belgije, tako da će sadnji drveća prisustvovati Njegova ekselencija gospodin Kun Adam, ambasador Belgije u Srbiji.

U okviru projekta, koji se već treću godinu zaredom sprovodi, sadnja drveća se organizuje u 10 gradova i opština Srbije na godišnjem nivou. Opština Čajetina je 21. opština po redu koja se priključila projektu.

Događaju sadnje drveća u Čajetini će prisustvovati: Milan Stamatović, predsednik Opštine Čajetina, Njegova ekselencija Kun Adam (H.E. Koenraad Adam), ambasador Kraljevine Belgije u Srbiji i Slađan Velinov, direktor SRBATOM-a (Direktorata za radijacionu i nuklearnu sigurnost i bezbednost Srbije).

Pogledajte još