Jovančić potpisao za Partizan

"Partizan je za mene veliki korak ka željenom cilju. Verujem da ću opravdati poverenje kluba. Nisam klasičan gol-igrač, volim da radim za ekipu i da razigravam saigrače. Uz majstore fudbala, koje Partizan ima na sredini terena, verujem da ću da postignem dosta golova", rekao je bivši igrač Rada na predstavljanju novinarima na stadionu Partizana.

Jovančić je sa crno-belima potpisao trogodišnji ugovor, a za Rad je prošle sezone postigao osam golova u prvenstvu. Ovaj 24-godišnji napadač je za Rad igrao od 2007, a prethodno je dve godine nastupao za drugoligaša BASK.

"Radi se o igraču koji je sigurno među dva, tri najbolja 'špica' u ligi. Donće nam dodatni kvalitet, on je tip igrača koji nam je potreban. Igrao sam dve godine protiv njega i jedan je od retkih koji me je namučio. Ima dobar karakter, oženjen je i ozbiljan je čovek", rekao je doskorašnji igrač, a sada sportski direktor Partizana Mladen Krstajić.

On je demantovao pisanje pojedinih medija da je Rad za transfer Jovančića tražio milion evra.

Pre Jovančića, šampion Srbije doveo je Dejana Babića iz BSK Borče i Vladimira Volkova iz moldavskog Šerifa.

"Dovođenjem Jovančića podmlađujemo ekipu. Napustio nas je Ivica Iliev, a što se tiče ostanka Prinsa Tejga, trebalo bi sačekati. Naravno, to što želimo mlađi tim ne znači da ne tražimo i jednog iskusnog igrača u odbrani", zaključio je Krstajić.

Fudbaleri Partizana pripreme za novu sezonu počeće 13. juna okupljanjem u Beogradu.

BEOGRAD, 3. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još