Partizan u finalu Evrolige!

Crno-beli će sutra, protiv boljeg iz duela Pro Reko - Budva, pokušati da dođu do sedme titule prvaka Evrope.

Najefikasniji u ekipi Partizana bili su Stefan Mitrović i Aleksandar Radović sa po tri pogodaka, dok je kapiten reprezentacije Srbije i bivši igrač crno-belih Vanja Udovičić dva puta bio strelac za Mladost.

Uvodni minuti meča protekli su bez golova, a Partizan je poveo preko Nikole Rađena. Na 2:0 povisio je Stefan Mitrović.

Do kraja prve četvrtine Mladost je smanjila prednost crno-belih pogotkom Ivana Buljubašića, u periodu kada je imala igrača više.

U drugoj deonici zagrebački klub je prvi postigao gol i izjednačio na 2:2, ali je i taj period igre pripao crno-belima. Izabranici trenera Igora Milanovića do poluvremena četiri puta su savladali golmana Josipa Pavića, za 6:2.

Precizni za Beograđane bili su Duško Pijetlović, ponovo Stefan Mitrović i dva puta Aleksandar Radović.

Posao crno-belima olakšao je centar Mladosti Igor Hinić, koji je zbog tri lične greške isključen do kraja meča.

Treća četvrtina pripala je hrvatskoj ekipi, a najveće zasluge za to pripadaju golmanu Paviću koji je odlično branio.

Mladost je u poslednjem periodu meča po treći put postigla prvi gol u četvrtini, ali ni tada nije uspela da stigne prednost Partizana.

Na dva gola zaostatka - 6:8, smanjio je Vanja Udovičić svojim drugim pogotkom, međutim, Miloš Korolija je već u sledećem napadu pogodio za Partizan.

Četiri minuta pre kraja crno-beli su stekli maksimalnu prednost od pet golova, a sigurnom igrom nisu je "prokockali" do kraja meča.

Susretu beogradskog i zagrebačkog tima u bazenu Foro Italiko u Rimu prisustvovalo je oko 2.500 gledalaca. Među njima našla se i grupa navijača Partizana koji su doputovali iz Srbije.

U drugom polufinalu, u 21.00, sastaju se Pro Reko i Budva.

Finale će se igrati sutra u 21.00, a meč za treće mesto u 19.30.

(Beta)

Pogledajte još