Postignut dogovor ministarstva i poljoprivrednika

BEOGRAD, 4. juna 2011. (Beta) – Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici poljoprivrednika koji su prethodnih dana štrajkovali blokirajući puteve na severu zemlje postigli su u subotu dogovor da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović rekao je agenciji Beta da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti budžeta Srbije za 2011. godinu i preuzmanja odredjenih obaveze za narednu godinu.

“Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede na današnjem sastanku sa predstavnicima poljoprivrenika je izašlo u susret poljoprivrednicima”, kazao je Milovanović agenciji Beta.

On je dodao da je resorno ministarstvo pozvalo udruženja poljoprivrednika da u narednom periodu “zajedničkim snagama rade na definisanju agrarne politike koja je zasnovana na potrebama ovog sektora i finansijskih mogućnosti zemlje”.