“Najlepša bašta Novog Sada“: Šareni umetnički kutak u vrtu jedne od najboljih edukatorki Srbije za vreme pandemije

Akcija “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA“ nastavlja se i ovog proleća u Novom Sadu.

Dnevni list “Dnevnik”, Novosadska televizija i kompanija Color Media Communications četvrtu godinu zaredom organizuju akciju “NAJLEPŠA BAŠTA NOVOG SADA”, u saradnji sa Francuskim institutom u Novom Sadu.

Na naše veliko zadovoljstvo akcija je zaživela i postala tradicija u našem gradu.

Ovom prilikom predstavljamo vam vrt slikarke Marte Kiš Buterer iz Novog Sada.

Na Martinom imanju je 2010. godine došlo do eksplozije gasa u dvorišnom stanu koji je usled ove nezgode potpuno uništen. Ostao je samo plato, to jest keramičke pločice od temelja. Narednih godina ova umetnica se trudila da i ovo mesto uredi sa vertikalnom baštom, sa sadnjom u senu. Takođe, obogatila je plato mozaikom, a jedan zid uspela je da izgradi u akciji "Zid umetnika" uz pomoć kolega umetnika. Sada to mesto koristi kao ekološko dvorište i upravo ovde drži likovne radionice za decu. Inače, prošle godine, 2021., Marta je, od strane Udruženja "Živojin Mišić" proglašena za jednog od najboljih edukatora Srbije za vreme pandemije.

Bašta je najlepši kutak svakog doma i zato vas pozivamo da pokažete vašu baštu na koju ste tako ponosni, a da pri tome osvojite vredne nagrade (seme, sadnice, saksije i druge vredne nagrade).

Svi sugrađani koji žele da predstave svoju baštu, to mogu učiniti od 15. aprila do 15. juna 2022. putem mail adrese: najlepsabasta@gmail.com. Takođe, na konkursu mogu da učestvuju i bašte koje su bile u konkurenciji 2019. i 2020.

Tokom trajanja konkursa predstavićemo i posetiti sve prijavljene bašte, dok će žiri, koji čine poznate ličnosti, stručnjaci iz oblasti hortikulture i predstavnici medija, pregledati sve pristigle prijave i glasati za svoje favorite u procesu izbora ovogodišnjeg pobednika konkursa.

Pobednike očekuje nagradno putovanje na produženi vikend za dve osobe.

Pogledajte još