Vaterpolisti Partizana šampioni Evrope!

Crno-belima je to sedma titula prvaka Evrope, a prva od 1975. godine.

Po broju osvojenih šampionskih titula Partizan se izjednčio sa ekipom zagrebačke Mladosti.

Početak večerašnje utakmice obeležila je nervozna igra na obe strane, sa dosta grešaka u napadu, iako su odbrane bile veoma čvrste.

Prvi gol na utakmici dao je Pro Reko preko Norberta Madaraša, ali je veoma brzo izjednačio Miloš Korolija. Seriju crno-belih nastavio je Miloš Čuk, a u zavrčnici četvrtine Partizan je odličnom odbranom sačuvao vođstvo.

Kao i na početku utakmice, Pro Reko je prvi dao gol na početku druge deonice, a strelac je bio Boris Zloković. Nekoliko trenutaka kasnije novu prednost crno-belima doneo je Duško Pijetlović, a na 3:3 izjednacio je Aleksandar Ivović.

Teret odgovornosti u igri crno-belih u tim momentima preuzeo je jedan od najboljih svetskih vaterpolista svih vremena Vladimir Vujasinović, koji je povisio na 4:3. Uzvratio je Damir Burić za Pro Reko, ali je to bio poslednji momenat na utakmici u kojem je italijanski tim imao rezultatski egal.

Duško Pijetlović je pogodio za 5:4, a novim preciznim udarcem sa distance Vujasinović je savladao Stefana Tempestija i doneo crno-belima dva gola viška.

Milan Aleksić je golom 1,45 minuta pre kraja poluvremena povisio na 7:4 i već tada najavio slavlje crno-belih, a zaostatak Pro Reka smanjio je Madaraš.

Italijanska ekipa približila se na 7:6 golom Madaraša početkom drugog poluvremena, ali je Partizan uzvratio pogocima Miloša Čuka i Aleksića.

Odličnu igru tokom prva tri perioda, Partizan je potvrdio u završnoj četvrtini. Oba pogotka crno-belih u ovom periodu postigao je Miloš Korolija, a kada je dva i po minuta pre kraja utakmice Tamaš Kašaš promašio i peterac, slavlje oko 400 navijača Partizana na bazenu Foro Italiko moglo je da počne.

Korolija je sa tri pogotka bio najefikasniji igrač Partizana, a po dva gola dali su Vujasinović, Pijetlović, Čuk i Aleksić. Najbolji u timu Pro Reka bio je Madaraš sa tri gola.

U utakmici za treće mesto na turniru u Rimu ekipa Mladosti savladala je crnogorsku Budvu posle peteraca sa 14:12.

Partizan - Pro Reko 11:7 (2:1, 5:4, 2:1, 2:1).

Grad: Rim, Bazen: Foro Italiko; Gledalaca: oko 3.000; Sudije: Tulga (Turska) i Borel (Španija).

Partizan: Soro, Hadžiteodoru, Rađen, Korolija 3, Aleksić 2, Pijetlović 2, Prlainović, Radović, Mandić, Mitrović, Vujasinović 2, Ćuk 2, Živojinović.

Pro Reko: Tempesti, Burić 1, Madaraš 3, Roka, Kašaš, Felugo, Filipović, Filjlol, Benedek, Zloković 2, Ivović 1, Molina, Nikić.

Igrač više: Partizan 7 (7), Pro Reko 12 (5).

BEOGRAD, 4. juna 2011. (Beta)

foto: sportskacentarala

Pogledajte još