Vujasinović: Najdraža titula!

Jedan od najboljih igrača u istoriji vaterpola stigao je do treće titule klupskog prvaka Evrope, a prve dve je osvojio kao igrač večerašnjeg protivnika u finalu.

"Samo mi znamo koliko truda smo uložili da bismo stigli dovde i nadam se da će se posle ovoga što smo uradili pronaći način da ekipa ostane na okupu i naredne godine", rekao je Vujasinović.

Sidraš Partizana Miloš Korolija, koji je sa tri gola bio najefikasniji igrač crno-belih, rekao je da je ovo bila najbolja utakmica šampiona Srbije otkako je on u timu.

"Sve je bilo neverovatno. Odigrali smo kao nikada do sada, a posebno bih zahvalio najvičima, koji su napravili atmosferu kao na Banjici", rekao je Korolija.

Trener Pro Reka, proslavljeni italijanski vaterpolista Đuzepe Porcio, izjavio je da mu se prvi put u trenerskoj karijeri desilo da tim koji on vodi ne reaguje na dobru igru protivnika.

"U najvažnijoj utakmici sezone odigrali smo najsabije. Nikada mi se do sada nije dogodilo da ekipa koju vodim u jednom finalu ne reaguje na pravi način na dobru igru protivnika. Pokušali smo sa svim mogućim varijantama, ali u bazenu večeras jednostavno ništa nije funkcionisalo", rekao je Porcio.

On je čestitao Partizanu koji je, kako je rekao, "u svim segmentima igre bio superioran", ali je dodao da crno-beli večeras nisu pred sobom imali "pravi Pro Reko".

"Teško mi je da objasnim ovu utakmicu. Koliko god da smo bili nadigrani, problem očigledno nije bio samo tehničko-taktički", rekao je Porcio.

(FoNet)

Pogledajte još