Kusturica i Dodik uz Borovčanina

Za najveću titulu u dosadašnjoj karijeri Nenad Borovčanin će se boriti protiv Bugarina Konstantina Kokoa Semerdžijeva.

Predsednik organizacionog odbora predstojećeg meča je reditelj Emir Kusturica, a pokrovitelji meča su cabinet predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, Vlada RS i grad Banjaluka.

Dolazak na meč najavili su veliki šampioni: Zvonko Vujin, Tadija Kačar, Dragomir Vujković, Ljubiša Simić, Dragan Vasiljević, Ace Rusevski, Mirko Puzović, Ante Josipović, Predrag Radošević i naravno Marijan Beneš.

Borovčaninu će podršku pružiti i Predrag Danilović, a u zabavnom delu programa nastupiće bend “Stribor Kusturica i trovači“. Pripreme za meč u kome će se boriti za titulu šampiona Evrope u profesionalnom bokiu Borovčanin je odradio na više lokacija – Beograd u Bali-Balkanboxing kampu, na Tirolu zajedno sa svetskim boks šampionom Vitalijem Kličkom, u Drvengradu gde je bio gost Emira Kusturice, u Hamburgu kod trenera Frica Zduneka i Koni Mitekonera.

“Meč u Banjaluci je meč koji me može svrstati među deset najboljih boksera na svetu, ali i upisati u istoriju našeg sporta kao osvajača pojasa šampiona Evrope u WBO verziji, u kojoj su svetski šampioni Pakjao, Kličko i mnoga druga velika imena svetskog boksa“, reako je Borovčanin.

On je naveo da mu je krajnji cilj da izazove svetskog šampiona što bi mu ulazak u TOP 10 omogućio.

(FoNet)