Lakše je osvojiti olimpijsko zlato nego Evroligu

"Teže je osvojiti titulu klupskog prvaka Evrope nego svetsko prvenstvo ili Olimpijske igre. Znam vrlo dobro kako se rangiraju medalje i da je olimpijsko zlato na vrhu", rekao je Šoštar novinarima u Beogradu.

Šoštar je govorio na prijemu kod ministarke sporta Snežane Samardžić Marković, koji je organizovan da bi se obeležio uspeh crno-belih, koji su u subotu postali evropski klupski prvaci.

"Kada igrate u reprezentaciji, to su najbolji pojedinci iz jedne zemlje protiv najboljih iz druge zemlje. Možda ima po neki igrač koji je promenio državljanstvo. U klupskom takmičenju, igra jedan klub protiv selekcije sveta. Mnogo je teše", kazao je Šoštar.

Partizan je u finalu završnog turnira u Rimu pobedio najskuplji tim Evrope, Pro Reko iz Đenove sa 11:7.

"Sve je u Rimu bilo fantastično. Način na koji su ovi momci pobedili Reko u finalu mislim da još nije zabeležen u istoriji odigravanja finala...Ono što priču diže na viši nivo je pristup, ponašanje, odnos prema svemu...To daje status ekipi", rekao je Šoštar.

Predsednik Partizana je rekao da je "gotovo neizvodljivo" boriti se protiv velikih klubova za čuvanje igrača, ali da će se uprava truditi da sačuva ekipu i dalje.

"Preuzeli smo prošle godine ogromno breme odgovornosti i odgovornosti prema tim igračima kada smo ovoj ekipi produžili život za godinu dana. Prvo treba to da se definiše do kraja, pa ćemo onda da pričamo o budućnosti", rekao je Šoštar.

"Ova ekipa je u naponu snage i može još mnogo bolje, a čini i okosnicu reprezentacije... zato mislim da država i svi državni subjekti, kao što su državna preduzeća, treba da pomognu da je sačuvamo bar do Londona", kazao je on.

Šoštar je rekao da će Partizan sledeće godine imati kompetitivnu ekipu čak i ako se ne sačuva sadašnja.

Aleksandar Šoštar je kao igrač osvajao sve trofeje, pa i titulu klupskog prvaka Evrope, ali mu je ovo prva kao klupskog funkcionera.

"Svaka titula je priča za sebe. Osvajali smo domaće titule i kupove, ali ovo je nešto drugo. Lakše je kada ste u bazenu jer možete fizički da se ispraznite, a ovde nema šta da uradite dok traje utakmica. U svakom slučaju, osećaj je fantastičan", rekao je predsednik Partizana.

BEOGRAD, 6. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još