SRPKINJA KRENULA U OSVAJANJE MODNOG SVETA: Teodora Mitić plasirala se u finale Top Model Europe (FOTO)

Teodora Mitić iz Zaječara, finalistkinja izbora za Miss Srbije 2019. i bivša Miss Interneta Srbije, plasirala se u finale Top Model Europe među 25 najboljih od 25.000 kandidata.

Srbija ima svoju predstavnicu u finalu ovogodišnjeg prestižnog takmičenja Top Model Europe, koje će biti održano 29. maja u hotelu Steigenberger Wiltcher՚s u Briselu, glavnom gradu Evropske Unije.

Foto: Promo

Da bi dospela do finala, u kome će učestvovati najboljih 25 modela raspoređenih u tri kategorije, Teodora je morala da prođe put stroge selekcije gde je uspela da se preko internet glasanja i kastinga u Marselju i Parizu plasira u najboljih 25 od početnih 25.000 kandidata.

Teodora, koja zbog posla modela trenutno živi u Francuskoj, predhodno je u Srbiji ostvarila zapaženi uspeh postavši Miss Interneta Srbije kao finalistkinja zvaničnog izbora za Miss Srbije za 2019. godinu, u organizaciji kompanije Miss Yu.

Foto: Promo

- Ponosna sam što sam jedina predstavnica, ne samo Srbije, nego uopšte zemalja Balkana, koja je uspela da se ove godine plasira u finale Top Model Europe, možda najprestižnijeg takmičanja modela u Evropi. Inače, ovo takmičenje se organizuje u 15 evropskih zemalja i početno je bilo 25.000 kandidata. Ja sam u finale ušla preko polufinalnog seta u Parizu, a bilo ih je i u Amsterdamu, Londonu, Briselu i Milanu - kaže Teodora.

Foto: Promo

Teodora se takmiči u kategoriji komercijalnih modela, a cilj ovog takmičenja je da se pronađu i promovišu novi modeli u modnoj industriji kojima se ovim otvaraju vrata internacionalne karijere, obzirom da su predhodni finalisti i pobednici Top Model Europe radili za brendove "Dolče & Gabana", "Žan Pol Gotjea", "Luj Viton", "Kartije", "Nina Riči", "Džon Galijano"...

Foto: Promo

- Jedan od načina da uđete u svet visoke mode i radite za najcenjenija imena modne industrije je upravo ovo takmičenje. Nama iz Srbije i zemalja regiona je otežan put da se probijemo do samog vrha, obzirom da se takmičenja ne organizuju u našim zemljama. Želim da poručim da stojim na raspolaganju svim devojkama i mladićima iz Srbije i zemalja regiona putem e-maila i telefona (poznati redakciji), za sve eventualne savete i pomoć ako žele da krenu mojim putem - poručuje Teodora i dodaje kako očekuje pobedu na ovogodišnjem takmičenju Top Model Europe.

Foto: Promo

Autor: Nadlanu.com
Foto: Promo

Pogledajte još