Vorholov portret Debi Hari na aukciji

0

LONDON, 7. juna 2011. (Beta) – Portret pevačice grupe "Blondi" Debi Hari čiji je autor Endi Vorhol biće kasnije ovog meseca ponudjen na prodaju na aukciji u Londonu, a procenjuju se da bi mogao da dostigne sumu od 5,5 miliona funti, objavio je Bi-Bi-Si.

LONDON, 7. juna 2011. (Beta) – Portret pevačice grupe “Blondi” Debi Hari čiji je autor Endi Vorhol biće kasnije ovog meseca ponudjen na prodaju na aukciji u Londonu, a procenjuju se da bi mogao da dostigne sumu od 5,5 miliona funti, objavio je Bi-Bi-Si.

Rad iz 1980. biće ponudjen 29. juna, u okviru dvodnevne aukcije savremene umetnosti. Na aukciji će se naći i dela iz zbirke Dejva Stjuarta iz grupe “Juritmiks”. Medju sedam radova u ponudi biće slika Dejmijena Hersta koju je umetnik posvetio Stjuartu.

Prema rečima Čejen Vestfal iz Sotbija, portret Debi Hari je “vrhunac Vorholovog istraživanja javne fascinacije ženskim kulturnim ikonama”. Prošlog meseca, Vorholov autoportret s početka 1960-ih godina prodat je za 38,4 miliona dolara na aukciji u Njujorku.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.