Titanik ponovo potonuo

0

LONDON, 7. juna 2011. (Beta-AFP) – Njegova sudbina bila je unapred zacrtana – "Titanik II", mala jahta nazvana po čuvenom parobrodu koji je potonuo 1912, doživeo je istu sudbinu na prvom putovanju u Engleskoj, ovoga puta bez žrtava i udara u ledenu santu.

LONDON, 7. juna 2011. (Beta-AFP) – Njegova sudbina bila je unapred zacrtana – “Titanik II”, mala jahta nazvana po čuvenom parobrodu koji je potonuo 1912, doživeo je istu sudbinu na prvom putovanju u Engleskoj, ovoga puta bez žrtava i udara u ledenu santu.

“Bez pomoći lučkog kapetana, potonuo bih sa ‘Titanikom'”, ispričao je novinarima vlasnik 4,8 metara dugog broda Mark Vilkinson. “Sve ovo je zaista neprijatno, dosta mi je ljudi koji me pitaju da li je udario u ledenu santu”, kazao je. Vilkinson je krenuo na pecanje na pučinu kod Dorseta na jugu Engleske, prvi put na svojoj novoj jahti. Tokom povratka u luku Vest Bej, stvari su krenule po zlu i trup broda počeo je da se puni vodom. Na fotografijama objavljenim u britanskoj štampi vidi se Vilkinson kako se očajnički drži za brod koji tone.

“To nije bio veliki brod. Mislim da bi potonuo od kocke leda”, ironično je prokomentarisao jedan od očevidaca. Parobrod “Titanik”, koji je iz Sautemptona plovio za Njujork, potonuo je 14. aprila 1912, dva i po sata nakon što je udario u ledenu santu prilikom prve plovidbe Atlantikom. U brodolomu je poginulo 1.500 ljudi.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.