Srbija i Australija odigrale bez golova

Pre četiri dana, takođe u prijateljskom meču, izabranici Vladimira Petrovića Pižona izgubili su u Seulu od Južne Koreje sa 2:1.

Prvu priliku na utakmici imali su domaćini u petom minutu, kada je Met Mekej šutirao sa 10-ak metara, a nakon intervencije odbrane Srbije lopta je otišla u korner.

"Orlovi" su odgovorili u 11. minutu preko Adema Ljajića, koji je iz slobodnog udarca šutirao malo pored leve stative. Pet minuta kasnije šut sa distance oprobao je i Zdravko Kuzmanović, a lopta je otišla pored gola.

Novu šansu Australija je imala u 29. minutu, kada je Mile Jedinak snažno šutirao iz slobodnog udarca, a golman Damir Kahriman i štoper Slobodan Rajković su zajedničkim snagama otklonili opasnost.

Mogli su "kenguri" i u 37. minutu do pogotka, ali je Tomović izblokirao udarac Jedinaka sa peterca. Najbolju šansu za gol Srbije propustio je Adem Ljajić u 40. minutu, kada je neometan sa sedam
metara šutirao preko gola.

U završnici prvog dela utakmice golman Kahriman je morao da interveniše još dva puta posle pokušaja Ačija Tompsona i Breta Holmana.

Prvu priliku u drugom poluvremenu imao je Zoran Tošić u 47. minutu kada je došao u situaciju "jedan na jedan" sa golmanom Australije, koji je bio bolji i sačuvao mrežu.

Samo dva minuta kasnije ponovo je Ljajić mogao da zatrese mrežu Australije, ali je golman Adam Federiči izbio loptu u korner. Na drugoj strani uzvratio je Bret Holman nepreciznim udarcem sa ivice
kaznenog prostora.

Najbolju šansu na utakmici Australija je imala u 79. minutu, kada je Džejms Troisi izašao sam ispred Kahrimana, ali je golman Srbije odlično intervenisao nogom.

Završnica utakmica pripala je selekciji Srbije. Prvo je u 83. minutu Radosav Petrović šutirao sa 25 metara, a golman domaćih krajnjim naporom zaustavio loptu.

Odličnu priliku u 88. minutu imao je i Ranko Despotović, koji je posle centaršuta Zorana Tošića, šutirao glavom pored gola sa samo nekoliko metara.

Selekciju Srbiju 10. avgusta očekuje i prijateljska utakmica sa domaćom Rusijom.

"Orlovi" u septembru nastavljaju takmičenje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine.

BEOGRAD, 7. juna 2011. (Beta)

Pogledajte još