Red Hot Chili Peppers najavili novi album

Kako prenosi britanski New Musical Express, Red Hot Chili Peppers će objaviti svoj 10. studijski album pod naslovom "I'm With You" 29. avgusta.

Ranije su se u medijima pojavljivale spekulacije da će naslednik duplog albuma iz 2006. "Stadium Arcadium", nositi naslov "Dr Johnny Skinz's Disproportionately Rambunctious Polar Express Machine-head". Ovaj naslov je navodno bio inspirisan snom kojeg je pod uticajem halucinogenih sredstava svojevremeno sanjao prijatelj pevača Anthonyja Kiedisa, ali ova kalifornijska četvorka se očigledno ipak predomislila...

Album je, kako je ranije najavljeno, producirao čuveni Rick Rubin, sa kojim je bend do sada često srađivao. Pubika će imati prilike da čuje najavni sing pod naslovom "The Adventures Of Raindance Maggie" već 18. jula.

'I'm With You’ je prvi album bez gitarista Johna Frusciantea sve od albuma iz 1995. pod nazivom "One Hot Minute". Frusciante je (po drugi put) otišao iz benda 2009. godine, a to zamenio ga je gitarista koji jei ranije RHCP pratio na turnejama - Josh Klinghoffer.

Bend je potvrdio datume nastupa u Brazilu, Japanu i Hong Kongu, ali za sada nisu definitivno objavljeni i potvrđeni i datumi turneje po Evropi i Severnoj Americi. Ima nade.

Izvor: NME.com

Pogledajte još